Ние търсим диалог и решаване на проблемите, протестите не са

...
Ние търсим диалог и решаване на проблемите, протестите не са
Коментари Харесай

Превозвачите след среща с Караджов: Протестите не са самоцел, търсим диалог

" Ние търсим разговор и решение на проблемите, митингите не са самоцел. Протестът е средство, с цел да изкажем нашата позиция ". Това сподели Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи след среща с министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

Ние продължаваме да настояваме да бъде изпълнено съдружното съглашение и тази ТОЛ система да бъде разширена единствено по второкласни пътища, които са интернационалните коридори. Това е нашата безапелационна поръчка, която сме дали още при започване на митингите, изясни тя.

Ние сме за градивен разговор на експертно равнище. Работната група ще стигне до оферти, с които ще можем да работим. Има единодушие за обсега на въпросите, по които би трябвало да вземем решение. Предложенията не могат да бъдат обсъждани по единично. Те би трябвало да бъдат вкарани в една обща скица. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов след срещата с превозвачите.

Николай Рашков уточни, че е значимо ТОЛ системата да бъде рентабилна, равнопоставена и обективна за всички участници в нея.

Йордан Арабаджиев - изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи сподели, че дебатът е пренесен от медиите и от улицата на експертно равнище - на масата, където би следвало да се водят тези диалози.

По думите му предложенията им са ясни през цялото време. " Като антиинфлационна мярка промените да влязат в действие от 1 януари 2023 година и там в самия механизъм да бъдат планувани няколко стъпки, които ще бъдат най-много в отбрана на локалния бизнес, тъй че да не се нарушава никакво европейско законодателство и въпреки това да има приходи, които да оказват помощ за възстановяване на инфраструктурата.

Милтенова изясни, че превозвачите не са срещу увеличението на цената на ТОЛ системата. " Заявили сме, че сме склонни да приемем такова нарастване от 1 януари 2023 година, само че то би трябвало да бъде направено по метод, по който въпросните отстъпки да бъдат годни при брой изминати километри, с цел да може българските превозвачи, опериращи на нашия пазар, да могат да употребяват по-ниска ставка от директно преминаващите. До 50% може да стигнем напълно умерено ", сподели тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР