Ние сме в най-деликатната позиция, защото носим отговорността за това

...
Ние сме в най-деликатната позиция, защото носим отговорността за това
Коментари Харесай

Ще мине ли вота на недоверие? Лидерът на СДС заговори за щети заради анонимниците във властта

Ние сме в най-деликатната позиция, тъй като носим отговорността за това държавно управление, а даже и не участваме в ръководството, сподели той

Вотът на съмнение, който опозицията внесе против държавното управление на Николай Денков касае националната сигурност на България и защитата на страната и по тази причина няма по какъв начин да го подкрепим. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов. 

„ Ние сме в най-деликатната позиция, тъй като носим отговорността за това държавно управление, а даже и не участваме в ръководството, за разлика от сътрудниците от ПП-ДБ. Вярно е, че при нас доверието се срутва по-малко в сравнение с при „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, само че поносим вреди “, добави той.

„ В никакъв случай няма да подкрепим вота тъкмо по тази тематика, тъй като сме евроатлантическо болшинство, а тя е доста значима за сглобката “, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС.

„ Вчера не бях пленарната зала, тъй като имахме съвещание на парламентарната група и това не ни разреши да се явим в 9 часа “, добави той.

„ Не получаваме заплата за това, че не сме били на работа. Затова няма опрощение “, съобщи Христов. 

„ Резултатите от изборите ни не са неприятни. Оставаме първа политическа мощ с ГЕРБ. Безспорно е това. На балотажа обаче не гласувах за кмет за София. Не поддържах нито единият, нито другият, тъй като за мен това не беше избор “, показа той.

„ При едно вероятно предварително явяване на избори обстановката е ясна. Всеки си прави изводите и решаваме дали продължаваме с това държавно управление или не “, разяснява синият водач. 

„ Имаме браншове, в които нещата са зациклили. Много от министрите са анонимници. Не ги знам какво вършат. Няма ги и в медиите. Има неуспех в техните политики “, призна той.

„ Основният въпрос е дали това държавно управление може да извърши дилемите, които са му сложени и дали може да работи по-добре. Ако получим отговор на този въпрос и в този момент посредством бюджета, към който имаме доста съществени забележки и във връзка с бюджетния недостиг и за скритото повишение на налози “, акцентира Христов. 

След като водещият Златимир Йочев го пита какъв брой значима е промяната на министри преди ротацията, той сподели, че не знае дали преди този момент може да се случи, а на въпроса на журналистката Мария Цънцарова къде са неуспехите отхвърли да отговори. Те си знаят, сподели водачът на Съюз на демократичните сили.

Здравеопазване, енергетика и финанси бе посочено от Десислава Атанасова, напомня водещата. „ Анонимници има и в други сфери, само че тези са най-важни и касаят всеки български жител “, сподели пък Христов.  
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР