Ние сме може би първата държава в ЕС, която започна

...
Ние сме може би първата държава в ЕС, която започна
Коментари Харесай

България първа в ЕС започва да прилага решение по Магнитски

" Ние сме може би първата страна в Европейски Съюз, която стартира да ползва решение по закона " Магнитски ". , е ,  на Съединени американски щати ". Това съобщи служебният вицепремиер и обществен министър Гълъб Донев. Той изясни, че засега няма индикации за прекъсване на еврофондове за България заради .

" Всичко, което прави държавното управление, е транспарантно и професионално, няма лица и компании (под наказания - б.р.), които да са в непосредствен контакт с държавното управление ", разяснява служебният министър.

Вицепремиер Гълъб Донев разгласи, че е реалност констатацията, че няма съществени нарушавания в Министерството на труда и обществената политика.  " Това е реалност след осъществените одити и оценки на самостоятелни инспектори ", акцентира той. 

Служебното , с която бизнесът ще бъде подсилен посредством заеми през комерсиалните банки, което министър Донев акцентира, че е използване на свободен запас в комерсиалните банки, като страната става поръчител за тези заеми. 

" Тези нови ограничения към момента са в планов стадий. За всяка една от тези ограничения ще бъде нужна нотификация от страната пред Европейска комисия, това ще са ограничения, които да подкрепят бизнеса и заетостта през есенния сезон ", изясни той пред БНР.

Донев посочи, че с цел да бъдат ефикасни ограниченията, би трябвало да бъдат създадени в няколко разновидността, според от съответната обстановка на развиване на пандемията.

" Досегашните ограничения, прилагани от началото на пандемията, дават добър резултат във връзка с запазването на заетостта. Към днешна дата безработицата в страната е на ниско равнище, върнахме се на равнища от преди COVID пандемията ", уточни служебният обществен министър.

Проблемно е намирането на пари за добавката от 50 лв. на пенсиите, сподели министър Донев и изясни, че тези пари не са планувани като разход в бюджета на ДОО. Той акцентира, че служебното държавно управление ще спазят уговорката си да дават тази добавка към пенсиите до края на мандата си.

"  няма да е еднообразно за всички ", изясни Донев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР