Интересни дебати се случиха днес в Народното събрание. Предложението на

...
Интересни дебати се случиха днес в Народното събрание. Предложението на
Коментари Харесай

Предложението за по 120 лева на пенсионерите е кризисно

Интересни диспути се случиха през днешния ден в Народното събрание. Предложението на служебното държавно управление за актуализация на Закона за бюджета на ДОО може най-после да стане по този начин, че да не познаем законопроекта, който сме внесли. Предложението да се провиснал по 120 лв. на всички пенсионери до края на годината не дава предвидимост напред във времето, а се лимитира до времето на изключителна конюнктура.

Това съобщи служебният министър на труда и обществената политика Гълъб Донев пред БТВ.

" Предложението на служебното държавно управление беше да има растеж на самостоятелния коефицент с 1,65 всяка година. Това, което се предлага в този момент не е почтено към българските пенсионери. Политическите партии са тези, които одобряват промените и допълненията в закона, не е значима фигурата на този, който внася тези промени. По-важната тематика е по какъв начин да увеличим приходите на българските пенсионери, съобразено с пенсионно-осигурителната система ", означи той.

" Има разнообразни правила при пенсиониране, които са работили преди време. Не можем да вдигнем пенсиите на всички, тъй като няма да е заслужено. Редовно определено държавно управление ще може да усили размера на оптималния застрахователен приход. Той има потребност от повишение, тъй като потиска огромен % от пенсиите. Максималната пенсия е 40% от оптималния застрахователен приход, регламентиран в трудовото законодателство ", посочи министър Донев.

" От 15 септември стартира акцията за погашение на цялостния размер на помощите за отопление ", заяви общественият министър. " Очакваме нуждаещите се от енергийно подкрепяне да са с 20% повече от предходната година ", добави той.

" 30 млн. лв. ще бъдат ориентирани към фамилиите на деца, които би трябвало да останат у дома и родителите им би трябвало да заплащат неплатен отпуск. Семействата на 28 000 ученика ще получат еднократна помощ за първокласник и 18 000 за фамилиите на осмокласници ", сподели още общественият министър.

По отношение на вероятно наложително имунизиране на обществените служащи у нас, министър Донев съобщи: „ Ваксинирането у нас е непринудено. Апелирам всички да се имунизират, тъй като това е живот “.

„ Бих останал на поста, тъй като много неща се започнаха в обществената сфера, които би трябвало да бъдат довършени “, разкри още служебният обществен министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР