Ние отдавна предупреждавахме, че ако бъде приет Законът за контрол

...
Ние отдавна предупреждавахме, че ако бъде приет Законът за контрол
Коментари Харесай

Петър Славов: Законът за горивата ще убие малките собственици

Ние от дълго време предупреждавахме, че в случай че бъде признат Законът за надзор на търговията с горива, ще провокира доста проблеми. На 25 януари, когато влезе в действие, ние дребните притежатели, ще бъдем убити. Това предизвести Петър Славов от „ Демократична България “ в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Кой ще отбрани нас? “, попита той.

„ Повтаря ни се като мантра, че законът ще удари сивата стопанска система, само че това не се случва. Българска социалистическа партия и ГЕРБ се прегърнаха и дружно гласоподаваха това нещо, което е в интерес на най-големите търговци на горива. Това е дискриминация и лимитира общностното право. Нещо повече - сега цените са по-високи от тези в целия Европейски Съюз, а Комисия за защита на конкуренцията бездейства. Трябва да се търси генерално позволение на казуса “, безапелационен е Славов.

Според него законът освен би трябвало да бъде отсрочен, а даже анулиран. „ Предлагаме да се одобряват закони, които да насърчат нови търговци да се появят на пазара на горива, с цел да паднат и цените. Има индикации за недобросъвестни практики и картелни съглашения. Ножът е опрял до кокала “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР