Ние от Продължаваме Промяната“ (ПП) оставаме непреклонни в целта си

...
Ние от Продължаваме Промяната“ (ПП) оставаме непреклонни в целта си
Коментари Харесай

Милен Матеев: От ПП оставаме непреклонни за предсрочното отстраняване на Гешев

„ Ние от „ Продължаваме Промяната “ (ПП) оставаме непреклонни в задачата си Иван Гешев да бъде отхвърлен от позицията си на основен прокурор “. Това съобщи в декларация от името на парламентарната група на Политическа партия ръководителят на Комисията по конституционни и правни въпроси Милен Матеев . Изказването му беше по отношение на отхвърли на Висшия правосъден съвет (ВСС) да приключи предсрочно мандата на основния прокурор Иван Гешев.

Прокуратурата би трябвало да проверява същинските нарушители , да проверява големите злоупотреби с публични средства и да работи за богатството на българските жители, сподели Матеев.

Той съобщи, че Политическа партия ще отстоява позицията си за „ самостоятелна и водеща се единствено от закона и морала прокуратура. „ Вярваме, че реформаторското антикорупционно болшинство в идващ парламент ще се завърне доста по-силно. Разчитаме на всички български жители, които имат силата да се преборят с корупцията посредством гласовете си “, заявява още Матеев.

Той поздрави Атанаска Дишева и Олга Керелска – единствените членове на Висш съдебен съвет, които са подкрепили претекстовете на министъра на правораздаването в оставка Надежда Йорданова . Матеев ги дефинира като „ храбри дами “.

Той сподели, че останалите членове на съвета „ раболепно сложиха в краката на Гешев правния си престиж и морал “. Депутатът удостовери, че Политическа партия застават зад причините на Йорданова за „ груби нарушавания, редовно несъблюдение на отговорностите и уронване престижа на правосъдната система “.

От Политическа партия смятат, че Гешев дължи пояснения за случаите „ Осемте джуджета “, „ Жоси “, „ Гебрев “, както и за полицейските дейности по време на митингите през лятото на 2020 година и предварителното изговаряне на присъди в медиите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР