Ние от парламентарната група на „Възраждане“ задаваме въпроса на госпожа

...
Ние от парламентарната група на „Възраждане“ задаваме въпроса на госпожа
Коментари Харесай

"Възраждане": Призоваваме Нинова да подаде оставка, а БСП да напусне управляващата коалиция

" Ние от парламентарната група на „ Възраждане “ задаваме въпроса на госпожа Корнелия Нинова – по кое време ще подаде оставка и Българска социалистическа партия ще напусне ръководещата коалиция " декларират от " Възраждане " в своя декларация.

" Явно е, че България оказва военна помощ на Украйна посредством присъединяване си в Европейския механизъм за поддръжка на мира. Въпреки мнението на голямата част от българския народ. И това става с присъединяване и единодушието на държавното управление. Затова призоваваме госпожа Корнелия Нинова да подаде оставка, както към този момент заявява, а Българска социалистическа партия да напусне ръководещата коалиция ", акцентират от " Възраждане ".

Публикуваме целия текст на декларацията:

От трибуната на това Народно заседание и в изказвания по медиите Българска социалистическа партия неведнъж заявяваха, че няма да позволен България да окаже военна помощ на Украйна.

Госпожа Корнелия Нинова, вицепремиер и Министър на стопанската система и промишлеността, на 01.04.2022 година от трибуната на Народното събрание съобщи:

„ Категорично и твърдо съдружният сътрудник „ Българска социалистическа партия за България “ няма да разреши със средствата, които разполагаме – законни, парламентарни, на изпълнителната власт, няма да разреши България да бъде намесена във войната посредством доставка на оръжие, муниции, артикули и технологии с двойна приложимост. “.

През февруари и март 2022 година Европейският съюз отпусна 1 милиарда евро по линия на Европейския механизъм за поддръжка на мира, които ще допринесат за укрепването на качествата и устойчивостта на украинските въоръжени сили и отбраната на цивилното население против продължаващата военна експанзия.

Чрез контрактуваните ограничения за помощ ще се финансира даването на съоръжение и спомагателни материали като персонални защитни средства, комплекти за първа помощ и гориво, както и военно съоръжение и платформи за производство на смъртоносна мощ с отбранителни цели.

България е страна-членка на Европейския съюз. Тя взе участие и в Европейския механизъм за поддръжка на мира, като е дала през 2021 година 2 581 696 лв. за възнаграждение на вноската към механизма. За тази година сумата е 3 330 000 лева

Съгласно механизма, някои страни могат да се въздържат от присъединяване в това финансиране. България взе участие в изпращането на военна помощ за Украйна, посредством европейския механизъм за поддръжка на мира. Въпреки опцията да се изрази и друга позиция и да не се взе участие в това решение, България не се е въздържала. Както уточни и преди ден Жозеп Борел – висшият представител по външна политика и сигурност в Европейски Съюз, България взе участие във въоръжаването на украинската войска.

Всякакви заявления и изказвания в противоположния смисъл се обезсмислят от изказванията на европейските институции и техните представители. Факт е, че е утвърдена военна помощ за Украйна, като България взе участие в това въоръжаване и индиректно спомага за продължаването на военните дейности.

Ето за какво, ние от парламентарната група на „ Възраждане “ задаваме въпроса на госпожа Корнелия Нинова – по кое време ще подаде оставка и Българска социалистическа партия ще напусне ръководещата коалиция? България по никакъв метод не е декларирала, че не желае да взе участие във военната помощ, която Европейският съюз оказва на Украйна. Не се проверява по какъв метод в Украйна има ли българско оръжие, каквито сведения неведнъж излязоха по медиите.

Макар и да разбираме, че всяка партия в ръководещата коалиция може да има мнение, друго от общото, от началото на това Народно заседание се потвърди, че в името на властта всевъзможни безпринципни сделки влизат в действие, а мнението на българския народ, на гласоподавателите, не се взема поради при разпределянето на властта.

Явно е, че България оказва военна помощ на Украйна посредством присъединяване си в Европейския механизъм за поддръжка на мира. Въпреки мнението на голямата част от българския народ. И това става с присъединяване и единодушието на държавното управление. Затова призоваваме госпожа Корнелия Нинова да подаде оставка, както към този момент заявява, а Българска социалистическа партия да напусне ръководещата коалиция.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР