Ние, от Демократична България, винаги гледаме да сме радикални реалисти.

...
Ние, от Демократична България, винаги гледаме да сме радикални реалисти.
Коментари Харесай

Христо Иванов: Всеки, който тласка страната към избори, ще бъде наказан от избирателите -

Ние, от " Демократична България ", постоянно гледаме да сме радикални реалисти. Оценяваме какъв брой ще е мъчно, само че считаме, че би трябвало пламенно да се работи и се радваме, че поръчките, които чухме от мандатоносителя в тази тенденция са безапелационни. Излизам от тази среща по-скоро с оптимизъм. Оптимизъм на основа на това, че мисля, че всички би трябвало да разбираме, че тласкането на страната към избори е безконтролно и ще бъде осъдено от гласоподавателите. Има ясни цели, ясни национални задания и който не застане зад тях и отиде на избори, ще бъде осъден. Колкото и да е комплицирано, мандатоносителите ще съумеят.

Това съобщи съпредседателя на Демократична България Христо Иванов в отговор на въпрос за възможностите на " Продължаваме промяната " да сформират държавно управление и да обезпечат нужното им болшинство в Народното събрание след края на консултациите с номинирания за министър председател доскорошен вицепремиер и финансов министър Асен Василев, с Кирил Петков и Андрей Гюров.

" Ние потвърдихме нашата подготвеност да окажем поддръжка на мандатоносителя " Продължаваме промяната " - сподели Иванов пред репортерите. - За нас е значимо страната да се стабилизира, да бъде излъчено ръководство и това да стане с първия мандат. " Продължаваме промяната " получи на изборите мандат за това да въплъти желанието на българското общество за смяна, за крачка напред действително. Политически това продължава да бъде най-смисленото и най-здравото нещо, което може да се случи със страната. Считаме, че трябваше да подходим отговорно и да предотвратим четвърти следващи избори в границите на година, тъй като е явно, че това може да докара до още повече борба, нахъсване и разделяне в обществото и един идващ парламент, който да бъде още по-разделен, фрагментиран и некадърен да излъчи ръководство.

" Демократична България " ще участваме в това с целия запас, който имаме - политически, парламентарен, експертен ".

На консултациите от страна на Демократична България с изключение на Иванов бяха ген. Атанас Атанасов и Владислав Панев.

" Ние изказахме признателност на премиера Петков за всички старания, тъй като това, което беше свършено през последните шест месеца мъчно, само че даде доста добра основа и сподели посоката, в която би трябвало да се продължи ", сподели Иванов и уточни целите, към които има единодушие за работа в възможния предстоящ кабинет.

Първо, да има ясна стратегия, която " да дава посока, да извежда цели и да дава база, на която пред съответни тематики през Народното събрание да се търсят национални единодушия, в това число излизащи отвън периметъра на болшинството, тъй като това ще даде опция устойчиво България да се оправя с рецесиите и да се възползва от опциите, които се откриват пред нея в този интервал ".

От Демократична България са добавили цели към изтъкнатите от Българска социалистическа партия на срещата с Политическа партия преди тях (образование, обществена политика). Те са: конституционна реформа; енергийна независимост; Шенген и еврозоната, модернизацията на въоръжените сили, общата рационализация и подсилване на бранш " Сигурност " ; културни политики и демографски политики.

Как протече консултацията с Българска социалистическа партия вижте .

" Обсъдихме нуждата от създаване на доста по-добър модел за съгласуваност, взимане на решения сред болшинството и изпълнителната власт, в това число излизане от уклона към това, което беше наречено " феодализация " по разнообразни браншове и се получи в предходния кабинет. Обсъдихме хрумвания, които ще бъдат създадени и когато имат приключен тип, ще ги представим ", сподели още Христо Иванов.

От своя страна Асен Василев съобщи, че на следващия ден не престават диалозите на Политическа партия с депутатите от Има Такъв Народ, които се отделиха от партията и в този момент са самостоятелни. Те предстоят в следобедните часове в неделя. Той добави още една група депутати - които са " способни да вземат без значение решение ", без да уточни народни представители от кои парламентарни сили има поради.

" Структура и личен състав (на правителството) не сме обсъждали към момента ", отхвърли Василев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР