Ние нямаме анализ на какво се дължи това, че нашите

...
Ние нямаме анализ на какво се дължи това, че нашите
Коментари Харесай

Изборен експерт: Не се знае защо се бъркат и преправят протоколите на ЦИК

Ние нямаме разбор на какво се дължи това, че нашите протоколи са сбъркани и преработени - дали е поради дизайна на бюлетината, или на необразованите членове на СИК, които ги сортират партиите. Това съобщи Стоил Стоилов, някогашен член на публичния съвет на ЦИК, избирателен наблюдаващ в предаването " Здравей, България ". 

Друг проблем, който той уточни, е този с видеонаблюдението. И добави, че не се знае по какъв начин тъкмо ще се случва то. Стоилов предложи ЦИК презентация по какъв начин ще става видеонаблюдението. 

Разстоянието, от което камерата ще снима, ще бъде друго. Ние цялата бюлетина ли би трябвало да забележим, или единствено част от нея, където се намира кръстчето на партията? Как ще разберем, че бюлетината е автентичен глас? Няма инструкции по този подробност, сподели още той.

Стоилов обърна внимание на динамичността на недействителните гласове през годините.

" През 2015 година на локалните избори е 14%. Но през 2017 година на парламентарни избори стават 5%. На европейските избори през 2019 година са 4%, и през същата година на локални избори тя става 15%. На всичките избори има преференции, бюлетината е същата ", изясни той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР