Ние нито ще търсим, нито ще приемаме подкрепа, не става

...
Ние нито ще търсим, нито ще приемаме подкрепа, не става
Коментари Харесай

Христо Иванов за третия мандат: Като служебен кабинет, но не на президента

„ Ние нито ще търсим, нито ще одобряваме поддръжка, не става дума за политическо държавно управление, образувано по политическата логичност, по която една мощ излъчва личен кабинет без поддръжка за него. Представете си го като длъжностен кабинет, който не е излъчен от президента “, изясни Христо Иванов вижданията си за третия мандат.

„ Не приказваме за образуване на болшинство дружно, тъй като такова в този парламент се появи, че е невероятно да се случи през първите два мандата. Не става дума за договаряне и поддръжка, а за това можем ли да свършим пет неща дружно, без да се харесваме и да се разбираме. Просто да свършим пет неща дружно “, сподели още Иванов.

Влизането на България в Шенген и еврозоната, задвижване на законите по проекта за възобновяване, рационализация на армията и правосъдната промяна са петте целта на Иванов.

Според него решението е в механически кабинет, който има доста тясно дефинирана задача. А животът му би бил към година. Министрите пък би трябвало да са хора, които да могат да носят отговорност, само че да не придвижват политическото напрежение в държавното управление.

Ние сме в положение на плаващи болшинства и в случай че можех да предпочитам, несъмнено, щях да бъда срещу. Но това е волята на гласоподавателите. Произведохме един парламент, който е фрагментиран, изясни още съпредседателят на Демократична България. Той отхвърли досега да са водени диалози с президента.

Как тъкмо обаче ще се дефинират дилемите на възможното държавно управление и партиите ще подсигуряват за тях, Иванов не посочи. Предложението на Борисов през вчерашния ден бе политическите водачи да подпишат съглашение. Днес Иванов пък още веднъж изрази утвърждение за метода на „ Промяната “ с обща декларация
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР