„Ние не обсъждаме въпроса за официална покана. Това, което обсъждаме,

...
„Ние не обсъждаме въпроса за официална покана. Това, което обсъждаме,
Коментари Харесай

Столтенберг: Няма планове за официална покана към Украйна да се присъедини към НАТО

„ Ние не обсъждаме въпроса за публична покана. Това, което обсъждаме, е по какъв начин да приближим Украйна до НАТО и има настоящи съвещания и аз не съм в позиция да предреша изхода от тези съвещания “, сподели Столтенберг в взаимни вести конференция с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин.

„ Срещата на върха във Вилнюс през юли ще изложи визия за бъдещето на Украйна като самостоятелен либерален член на евроатлантическото семейство “, добави той.

Украинският президент Володимир Зеленски настоя за " ясно " решение по отношение на пътя на Украйна към присъединение към НАТО на срещата на върха идващия месец, в противоположен случай той не вижда смисъл да участва на нея.

Столтенберг акцентира, че съдружниците още веднъж ще " потвърдят мощната си поддръжка за Украйна " във войната й с Русия.

Междувременно немският канцлер още веднъж даде да се разбере, че " НАТО няма да стане страна " във войната в Украйна, която избухна предходната година през февруари.

" Трябва да сме готови, че съветската нападателна война може да отнеме доста време. Ние се готвим за това и сме приспособили нашите политики надлежно. Германия ще поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели Шолц.

Разговорите на Столтенберг и Шолц в Берлин бяха отдадени на подготовката за срещата на върха на НАТО във Вилнюс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР