Ние можем да гарантираме, че можем да управляваме, което след

...
Ние можем да гарантираме, че можем да управляваме, което след
Коментари Харесай

Тома Биков: Надявам се в следващия парламент да има повече разум

Ние можем да подсигуряваме, че можем да управляваме, което след последната година към този момент е екстравагантно качество. Управлявали сме във всевъзможни форми - с държавно управление на малцинството, в четворна коалиция, която устоя две години и одобри голям брой закони в това число и конституционни промени, а след това - в двойна коалиция. Имаме качествата да бъдем носеща структура. Това сподели в ефира на Би Ти Ви Тома Биков от ГЕРБ във връзка идните избори. И добави:

Ние не сме фантазьори, съобразяваме се с действителностите, само че сме длъжни да покажем на хората какви са нашите хрумвания по време на акцията. Важно е всички в Народното събрание да се съобразят с вота на българите. Защото имаме три Народното събрание, в които този избор не беше разчетен, и това е повода да се намираме в хронична политическа рецесия, от която изходът ще бъде все по-сложен. Когато си изгубил изборите, не е добре да влизаш в ръководството. ГЕРБ би трябвало да има толкоз огромна тежест в Народно събрание, че основаването на държавно управление да бъде неизбежно, с цел да не отидем отново на избори. Надявам се, че в идващото Народно заседание ще има малко повече разсъдък, само че не виждам признаци.

Програмата на ГЕРБ ще бъде показана скоро, по думите на Биков. Той прикани и другите политически сили да създадат същото, с цел да знаят хората за кого да гласоподават. Добивът на шистов газ няма да влезе в програмата на ГЕРБ, която била съвсем подготвена. За това той изясни, че добивът му не става за два дни и че няма да ни избави тази зима. 

За правосъдната промяна предложихме наша стратегия. Тя предстои на полемика с другите политически сили, научната общественост, неправителствени организации. В последните шест месеца няма нито един написан текст за основния прокурор да вземем за пример, сподели Биков във връзка със правосъдната промяна, която е една от най-изтъкваните цели на ГЕРБ за идния парламент.

Ние имаме наше държание, което не се води от това какво прави служебният кабинет и " Продължаваме промяната ". Ние нямаме виновност нито за това, което се случва в Българска социалистическа партия, нито в служебното държавно управление. Но това, че сме споделили нещо, което е правилно и се споделя от служебното държавно управление, е друго. Например, че има газова рецесия или когато предупреждавахме, че сметките за ток ще скочат, сподели Биков.

По негови думи ГЕРБ излизат, с цел да завоюват първото място на локално и национално равнище.

Радвам се, че ще се изправя против Кирил Петков и Христо Иванов. Надявам се да има спор, с цел да чуят хората нашите планове и по какъв начин считаме да ги изпълним, добави още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР