Ние инициирахме провеждане на референдум със следния въпрос Подкрепяте ли

...
Ние инициирахме провеждане на референдум със следния въпрос Подкрепяте ли
Коментари Харесай

Нинова: За нас битката за децата е кауза. Тя е надпартийна, национална и ние ще я продължим с всички сили

„ Ние инициирахме осъществяване на референдум със следния въпрос „ Подкрепяте ли въвеждане на възбрана за образование, образование и агитация, свързани с смяна на пола и с концепции за различен пол, друг от мъжки и женски, измежду деца и възпитаници в просветителната система на България? “. Оставаме непрекъснати в нашата позиция, че не бихме желали да се позволява джендър идеология в учебните заведения и измежду деца “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция в Народното събрание.
„ Днес тук е Инициативният комитет за осъществяване на референдума, които ще внесат формалната регистрация в деловодството на Народното събрание, част от нужната процедура. Инициативата е на „ Българска социалистическа партия за България “, само че в Инициативния комитет се включиха престижи, учени, юристи, лекари, психолози, спортисти – доста авторитетни и публични персони, които се ангажират с тази идея “, сподели Нинова и изрази своята признателност към инициативния комитет, както и към всички в страната, които поддържат и ще се включат в референдума.
„ За нас борбата за децата е идея. Тя е надпартийна, тя е национална и ние ще я продължим с всички сили “, съобщи Нинова.
 „ Имам достойнството да показва една концепция, която е надълбоко вкоренена в българското публично схващане. Идеята, че децата са най-свещеното нещо на българина и от тях стартира и с тях приключва съзнателния живот на всеки български жител. С нашия референдум ние поддържаме главните български полезности, поддържаме образованието и просветата като съществени характерности и полезности на българското общество “. Това съобщи съпредседателят на Инициативния комитет адв. Шейтанов.
„ Считаме, че към момента без значение от двете решения на Конституционния съд от 2018 година и 2021 година, българската правна система не обезпечава задоволително сигурност за развиването на българските деца в българската просветителна система. Все още просветителната система е под напън на разнообразни публични и политически сили, на сили от чужбина, които слагат под подозрение главните полезности на българската просветителна система. Считаме, че посредством референдума може да се повлияе за разширение на правната база, осигуряваща правото на българските деца да се образоват, да израстват умерено като персони. Считаме, че българското законодателство би трябвало да бъде усъвършенствано в това отношение, заради което и подхващаме този опит за рационализиране на българското законодателство посредством референдум “, уточни той.
Адв. Шейтанов съобщи още, че референдумът е метод да се подкрепят ползите на българското общество. „ Започваме събиране на подписи, с цел да се чуе гласът на българския народ и българското общество. Нека решим дали желаеме просветителната система в България да се занимава с неща разнообразни от обучение и култура - да се занимава със полова еднаквост и полови права на деца в детската градина и учебните заведения, или желаем българското учебно заведение да остане ковачница на български фрагменти “, сподели в умозаключение съпредседателят на Инициативния комитет. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР