Ние имаме пълен Шенген. Това гласи решението на ЕК. Това,

...
Ние имаме пълен Шенген. Това гласи решението на ЕК. Това,
Коментари Харесай

Денков за ротацията: Най-лесно е да се реализира кабинет с първия мандат. Имаме пълен Шенген!

Ние имаме цялостен Шенген. Това гласи решението на Европейска комисия. Това, което остава е, да се подсигури дата, по която да влезем и за сухопътните граници. Ако някой се съмнява, да огледа известието на ръководителя на Европейска комисия ". 

 

Това разяснява пред публицисти министър-председателят Николай Денков след водосвета на бойните флагове, флаговете и знамената-светини на Българската войска.*

 

" Няма нищо скрито-покрито, няма никакви бройки с мигранти. Имаме парламентарна република, работещ парламент, работещо държавно управление. Ако някой желае да нападна Конституцията, дано да огледа, че това е постоянно държавно управление, подкрепено от парламент, в цялостно сходство с Конституцията. Всичко друго са единствено внушения, с цел да бъдат плашени хората, че се случва нещо неприятно ", уточни още Денков.

 

Ситуацията на разнообразни места по света се изостря – това е по-големият проблем, по отношение на това да се сезира Конституционния съд, няма нищо неприятно в това, дано да се направи обзор, сподели Денков по повод изявлението на президента Румен Радев, че ще сезира Конституционния съд за измененията в Конституцията. 

 

Премиерът отговори с „ несъмнено “ на въпроса дали е сигурен в решенията на Народното събрание. „ Тези промени в Конституцията са предстоящи с години “, обърна внимание той и добави, че не вижда смисъл да се връщаме обратно за какво се вършат измененията и да се изяснява още веднъж, че са готови в съвещания с интернационалните институции.

 

Който желае да си направи инспекции, да си ги направи, сподели още Николай Денков и посочи, че Конституционният съд е този, който може да каже, в случай че нещо не е наред. „ Но да слагаме целия развой още веднъж под въпрос е безусловно неточно и няма никакво място през днешния ден “, съобщи още министър председателят.

 

Бих се радвал Асен Василев да бъде вицепремиер след ротацията. Няма драма тук, стига и ГЕРБ да се съгласят. Важното е всеки да си е на мястото, сподели още Николай Денков.

 

Първият мандат мисля, че ще е най-лесно да се осъществя, чисто механически въпрос, сподели Денков във връзка ротацията.

 

Имаме още два месеца в които да работим, стига сме говорили единствено за ротацията, а да забележим какво ще се работи, акцентира министър-председателят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР