Ние имаме една доста добре работеща Спешна помощ, която на

...
Ние имаме една доста добре работеща Спешна помощ, която на
Коментари Харесай

Шефът на здравната комисия в НС: Няма да разтресем Спешната помощ, а ще я обновим

Ние имаме една сносно работеща Спешна помощ, която дневно поема много случаи в огромните и дребни градове. Бройката избавени хора остава скрита, само че доста хора са признателни за избавените си животи. Това съобщи ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание и народен представител от " Продължаваме промяната " доцент Антон Тонев пред Българска национална телевизия. 

Той посочи, че парамедиците се образоват в БЧК, в центрове по незабавна помощ и  системата е разказана, само че не е добре подредена. Предстоят промени, които ще бъдат оповестени в тяхната целокупност посредством пилотен план. Няма никога няма да бъде разтрисана незабавната помощ, а ще бъде актуализирана и реформирана, посочи доцент Тонев.
Шефът на здравната комисия: В колите за спешна помощ ще са парамедици, а лекарите - в лечебните заведения
Въвеждаме промяна, в която да се освободи място на парамедиците в колите за спешна помощ, а лекарят в болничното заведение ще управлява екипа. Той няма да диалект...
Прочети повече
Властта ще се опита да добави услуга, а не да отстрани към този момент добра съществуваща система, увери шефът на здравната комисия в Народното събрание и добави, че едно магическо нарастване на заплатите в незабавната помощ няма да реши казуса. 

Той счита, че незабавна помощ работи професионално, само че системата е доста натоварена. Нашата система е добре издигната, работи добре, само че не значи, че не би трябвало да бъде осъществена и надграждана. Обобщаването на всички допустимо обстановки няма да докара до повече информация. Не съм мощен в областта на гадаенето, само че съм добър в слагането на диагноза след излизането на всички обстоятелства, разяснява доцент Тонев трагичния случай, при който жена умря в болничното заведение във Враца поради бюрократични неуредици. 

Той уточни, че главният проблем са фрагментите в опазването на здравето, където се усилват разноските, само че това не е довело до качество на смяната. Основната причина да има закъснение или дефицит в самата услуга е неналичието на фрагменти, които да са в подготвеност да стартират работа и да изпълнят своето кариерно развиване в Спешна помощ, акцентира доцент Антон Тонев. 

Още:
Ще има специфичен уебсайт за разискване на нежелани реакции от имунизациите
Обсъжда се основаването на български уебсайт за съобщаване на нежелани реакции от имунизациите, сподели по БНР доцент Антон Тонев, от " Продължаваме...
Прочети повече
Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР