Нидерландия наблюдава внимателно действията за съдебна реформа в България и

...
Нидерландия наблюдава внимателно действията за съдебна реформа в България и
Коментари Харесай

Рюте следял отблизо съдебната реформа в България

Нидерландия следи деликатно дейностите за правосъдна промяна в България и прави оценка напъните в тази посока.

Това казал нидерландският министър председател Марк Рюте в телефонен диалог с министър-председателя Николай Денков, оповестиха в четвъртък от пресцентъра на Министерския съвет.

Рюте посочил детайлно познаване на обстановката и показал интерес към съответните стъпки за реализиране на господство на закона в нашата страна. 

Нидерландия е най-последователният съперник на приемането на България в Шенген, до момента в който не бъде осъществена действителна правосъдна промяна. Вчера в изданието " Euroactiv " се появи информация, че страната ни ще бъде призната на два стадия.

В днешния си диалог с Рюте Денков наблегнал на последните старания на България и дал за образец приемането на механизъм за следствие на основния прокурор от самостоятелни от него магистрати. Той показал идващите стъпки към смяна на обстановката посредством антикорупционно законодателство и избор на нов Висш правосъден съвет и дал времеви небосвод от към шест месеца за тяхната реализация, написа в известието на Министерски съвет.

" Българският министър председател акцентира чувствителността на нашето общество по тематиката „ Шенген “ и означи дейностите на страната ни по взаимния пилотен план с Европейската комисия за предварителна защита на противозаконната миграция.

Нидерландският министър-председател изрази удовлетворение от усъвършенстваната обстановка на границата сред България и Турция, и подготвеност за подпомагане за още по-доброто ѝ опазване в бъдеще ", се споделя още там.

В началото на юни президентът Румен Радев разговаря на конгрес в Молдова с Рюте на среща на върха на Европейската политическа общественост.

" Очакваме решителната крачка в правосъдната промяна в България да промени позицията на Нидерландия за участието ни в Шенген ", разгласи Радев тогава.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР