Независимо и от моя относителен оптимизъм по отношение на Омикрон

...
Независимо и от моя относителен оптимизъм по отношение на Омикрон
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: От два месеца България се намира в постоянно плато на повишена смъртност

Независимо и от моя условен оптимизъм във връзка с Омикрон желая да отбележа, че всичко би било отлично, в случай че вирусът не мутира (а той мутира и има към този момент подварианти), както и в случай че сме сигурни, че макар по-рядкото засягане на белите дробове, не визира повече други органи. Това написа в обява във Фейсбук доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория в Берн, Швейцария.

За последното въобще не сме сигурни, а от няколко пациента чух за много притеснителни признаци във връзка с отмалялост, меланхолия, душевен реакции ненадейно след лек Омикрон. За Делта и за Коронавируса по принцип знаем, че може да засегне съществено мозъка и други органи, въпросът е дали при Омикрон този резултат е по-слаб, в сравнение с при Делта, сходно на белодробния, или не.
Д-р Илиев: Омикрон ще ни изненада през януари
Омикрон ще ни изненада през януари. Много повече хора, които са преболедували Делта разновидността, ще прекарват Омикрон, сподели доктор Аспарух...
Прочети повече
Освен това продължава необезпокояваният марш и на Делта разновидността, който си протича предстоящо тежко. България се намира в едно непрекъснато плато на нараснала смъртност от 2 месеца насам, междинната дневна смъртност е нараснала с към 30-40% по отношение на предходните години преди 2020, написа още доктор Илиев.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР