Независимо дали сте били под карантина с партньор или не,

...
Независимо дали сте били под карантина с партньор или не,
Коментари Харесай

Промени ли секс КОВИД пандемията

Независимо дали сте били под карантина с сътрудник или не, сексът се промени фрапантно за доста хора по време на пандемията...и измененията останаха трайни.

Много неща се трансформираха от 2020 година насам. Нещата, които преди считахме за странни, в този момент са доста по-често срещани: хората носят маски на всички места, все по-малко хора работят в офиси… даже интимният ни живот се е трансформирал доста. 

Докато прекарването на повече време вкъщи може да наподобява като благословия за мнозина, броят на, които хората имат, доста е намалял.

Ето по какъв начин пандемията е трансформирала секса според Ерин Рейбърн, лицензиран сватбен и фамилен терапевт:

Социалното разграничаване води до по-малко полови контакти

Естествено, вследствие на общественото разграничаване на хората, броят на половите контакти е намалял доста.

Изследвания от целия свят поддържат това. През 2022 година Училището за медицински сестри към Университета на Хонконг заключава от изследване измежду поданици на Хонконг, че половите контакти със инцидентни сътрудници, както и потреблението на приложения за запознанства, са намалели доста.

Друго изследване от 2020 година откри, че защото се случват по-малко полови контакти, хората (включително тийнейджъри) търсят други способи за облекчаване на половите си потребности, като да вземем за пример посредством мастурбация или връзка с сътрудници посредством видео връзка. 

" Секстингът " е доста по-често срещан

Тъй като по-малко хора са имали полови контакти през последните 2 години, желанието за секс ги е насочило към други способи за връзка. " Нуждите на хората са нещо естествено, което няма по какъв начин да изчезне, тъй че секстингът се е нараснал доста ", споделя Рейбърн.

В изследване от 2021 година, наречено " Любов под карантина: Секстинг, стрес и справяне по време на локдаун, в резултат на COVID-19 ", оповестено в рецензирано академично списание, откривателите правят оценка 1929 възрастни в ранните им двадесет години и откриват, че секстингът бил инструмент за справяне по време на пандемията.

Друг обзор на изследване от 2022 година в Archives of Sexual Behavior открива, че колкото по-изолиран е човек, толкоз по-голяма е готовността му да взе участие в секстинг. Проучването заключава, че обменът на интимна информация е метод за свързване и адаптиране при сложни условия. Животът по време на пандемия несъмнено дава отговор на това.

Дори във връзките има по-малко секс от преди

Дори хората, които живеят с колегата си, са правили доста по-малко секс от началото на пандемията. Спадът в половата интензивност се дължи на напрежението във връзката заради прекомерно многото време, прекарано дружно. 

Проучване от 2020 година, оповестено в Journal of Medical Internet Research, потвърждава това, защото открива, че 22% от участниците в изследването оповестяват за понижено полово предпочитание, а 41% са имали понижаване на честотата на половите контакти. Тридесет % пък оповестяват за изцяло утежняване на взаимоотношенията.

За някои резултатът от пандемията е тъкмо обратен 

Както към този момент споменахме много хора оповестяват, че вършат по-малко секс от 2020 година насам, само че има и такива, при които резултатът е тъкмо противоположен. Изследователска публикация от 2020 година, оповестена в Leisure Sciences, преглежда резултатите от онлайн изследване, при което един на всеки петима участници споделя, че е разширил своя полов репертоар, като е присъединил нови действия и е станал по-любопитен в полов аспект. Има хора, които са употребявали свободното време за опити и експериментиране на нови неща в леглото... 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР