Незаконно изградена буна е причина за срутилия се участък на

...
Незаконно изградена буна е причина за срутилия се участък на
Коментари Харесай

Незаконно изградена буна е причина за свлачището в Обзор

Незаконно построена буна е причина за срутилия се сектор на крайбрежната алея в Обзор.

Според специалисти нелегално построеното оборудване е пренасочвало силите на морските талази към срутилия се в резултат на дългогодишните процеси сектор. Това оповестиха от пресцентъра на Община Несебър.

Предстои сезиране на виновните държавни институции по отношение на разпоредбите за употреба на концесионната зона на плажа и жестоко неспазване на рестриктивните мерки за нахлуване на тежка строителна техника по крайбрежната алея.

Във връзка с вредата по крайбрежната алея, Община Несебър е подхванала ограничения за неотложно ограничение и възбрана за придвижване по компрометираното оборудване, както за транспортни средства, по този начин и за пешеходци.

Строително-ремонтните действия, които следва да стартират по алеята, са залегнали в финансовата стратегия на Общината и по тях се работи методично съгласно заложените в плана стадии.

За идния главен ремонт на крайбрежната алея с канализационен колектор  Ф 500 в Обзор към този момент е определен реализатор и строителните действия ще стартират в най-кратки периоди. Предвижда се създаване на нова подпорна стена. Предвижда се и реорганизация на алейното осветяване, нов защитен парапет и замяна на съществуващата настилка.

Средствата са обезпечени от бюджета на Община Несебър . Припомняме, че за разрушената част от крайбрежната алея, на 6 февруари осведоми кметът на Несебър Николай Димитров в персоналния си фейсбук профил.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР