Незабавното уволнение на съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин

...
Незабавното уволнение на съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин
Коментари Харесай

Шефът на здравната комисия проф. Ангелов призова за уволнението на Мустафа Емин

Незабавното уволняване на съветника на министъра на защитата Мустафа Емин бе поискано от ръководителя на парламентарната здравна комисия проф. Костадин Ангелов.

Искането е във връзка със и е резултат от документите по случая, предоставена на проф. Ангелов от лечебното заведение.

„ Изисках и прочетох цялата документи по скандалния случай за дейностите на Мустафа Емин в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “.

В документите написа, че господин Емин е показал „ вербална експанзия ” и е „ отправял закани като загатва за интервенция от министъра на опазването на здравето ”. Поискал е „ да се снабди с имената на целия медицински личен състав, взел участие в прегледа и лекуването на детето му ”, „ за да бъдат показани на министъра на опазването на здравето ”.

По същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен потрес! Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, “агресивен мъж е упорствал детето му да бъде признато неотложно ”, споделя шефът на здравната комисия в своя обява във Facebook. 

На проф. Ангелов са предоставени отчет от началника на правния отдел на болничното заведение, писмените пояснения на всички от лечебното заведение, свързани със случая, както и списък на записите от камерите в „ Пирогов “.

„ Всички пояснения на дежурния медицински екип са идентични и потвърждават историята с обстоятелства. Описът от камерите в “Пирогов ” също съответствува с написаното от медиците “, декларира ръководителят на здравната комисия.

Той осведоми, че информацията ще бъде изпратена до сътрудниците му в здравната комисия, както и до тези от комисията по защита.

„ Призовавам министъра на защитата Тодор Тагарев  неотложно да уволни Мустафа Емин! “, споделя още проф. Ангелов и добавя, че чака реакция от министъра на опазването на здравето Христо Хинков, с която да отбрани екипите на „ Пирогов ” и всички медици в България.

„ В противоположен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има напън “отгоре ”.

Българските медици не заслужават това! Поклон, сътрудници! “, приключва поста си проф. Ангелов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР