News of the World („Новини от света“), новият филм на

...
News of the World („Новини от света“), новият филм на
Коментари Харесай

Новият филм с Том Ханкс ще обиколи света с Netflix - slava.bg

News of the World („ Новини от света “), новият филм на Пол Грийнграс с Том Ханкс и Хелена Зенгел в основните функции, ще бъде гледан в целия свят посредством Netflix. Стрийминг платформана прецизира последните формалности по контракта, който ще й даде права за интернационална дистрибуция на пълнометражния филм, националните права за който за Съединени американски щати към момента държат от Universal Pictures.

Universal беше фиксирал датата на Коледа за излизане на кино лентата в Северна Америка, само че поради на утежняването на световната санитарна обстановка с коронавирусната пандемия, евентуално премиерата ще бъде отсрочена за идната година. На 7 октомври бе публикуван първият филмов откъс, който дава обещание филмът да се окаже една от най-покъртителните екранни истории от последните години.

Грийнграс за пръв път работи още веднъж със своя „ Капитан Филипс “ Том Ханкс след 2013 година, когато това заглавие бе измежду номинираните за „ Оскар “ за най-хубав филм. Сегашният план е кинематографична акомодация на романа News of the World (2016) на писателката Полет Джилс. Сценарист на кино лентата е Люк Дейвис.

Станаха ясни и някои детайлности от сюжета. Пет години след края на Гражданската война в Съединени американски щати ветеранът от бойните дейности капитан Джеферсън Кайл Кид (Том Ханкс) обикаля от град на град, разказвайки същински истории. Той споделя с тези, които са склонни да го слушат, случки за президенти, кралици, славни борби, разрушителни произшествия и вълнуващи завършения, претърпени в разнообразни елементи на света.

В равнините на Тексас неговият път се пресича с този на Джоана (Хелена Зенгел), 10-годишно момиче, осиновено преди 6 от членовете на индианското племе Kiowa, които са я възпитали и обучили като една от тях. Джоана, враждебно настроена към един свят, който в никакъв случай не е познавала, е изпратена срещу волята си на своите биологични вуйна и чичо. Но по пътя среща героя на Том Ханкс...

Снимка: Universal
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР