Невероятно нежен аромат и чудна сладост - да, говорим точно

...
Невероятно нежен аромат и чудна сладост - да, говорим точно
Коментари Харесай

Веган ягодов десерт с кускус и овесено мляко

Невероятно гальовен мирис и чудна наслада - да, приказваме тъкмо за този веган десерт

Необходими Продукти

● кускус - ½ пакет (200 г)
● хималайска сол - 1 щипка
● вода - към 1.2 л
● ягоди - 10 бр.
● захар - към 5 - 6 с.л. (или златен сироп) на усет
● ванилия - 1 пакетче (или 1 - 2 капки течна)

За овесеното мляко


● овесени ядки - ¼ ч.ч. фини
● вода - 1 ч.ч. (голяма 300 мл)
● ягоди - 5 бр.

Начин на подготвяне

Наливаме водата за кускуса в тенджерка, прибавяме 1 щипка сол и слагаме на котлона. Щом заври, сипваме кускуса и като го разбъркваме понякога, с цел да не залепва по дъното – варим до омекване.

След това прецеждаме непотребната вода през гевгир и още веднъж връщаме в тенджерката. Оставяме го настрани, до момента в който приготвим овесеното мляко по следния метод.

Накисваме фините овесени ядки с една огромна чаена чаша вода (300 мл) в дълбока кана за пасатор. След 10-15 минути пасираме с пасатор (или смиламе в блендер). Добавяме 5 ягоди – нарязани на половинки и пасираме още веднъж, до момента в който добие розов цвят.

Наливаме овесеното мляко с ягоди в тенджерката със сварения кускус. Подслаждаме на усет със захар (или златен сироп/мед от глухарчета), прибавяме ванилия за мирис и разбъркваме.

Слагаме тенджерката още веднъж на котлона и при непрекъснато безредие с дървена плоска бъркалка варим няколко минутки (около 3 мин), колкото леко да се сгъсти.

Докато изстива, измиваме и нарязваме на дребни късчета – зрелите ягоди - преди малко набрани от градината. Прибавяме ги към леко изстиналия кускус и разбъркваме.

Сипваме в купички ягодовия десерт и сервира украсено с цели и филирани ягоди.

С необикновено гальовен мирис и чудна наслада - веган ягодов десерт с кускус и овесено мляко, подобаващ за една слънчева пролетна закуска!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР