Невероятните ползи от куркумина за здравето на мозъка и черния

...
Невероятните ползи от куркумина за здравето на мозъка и черния
Коментари Харесай

Невероятните ползи от куркумина за здравето на черния дроб

Невероятните изгоди от куркумина за здравето на мозъка и черния дроб

Освен, че се употребява в кулинарията, куркумата е дейно естествено средство, което може да ви помогне да се справите с доста здравословни положения.

Може би сте чували за някои от нейните изгоди за здравето, само че знаете ли, че тази фалшификация може да усъвършенства здравето на мозъка ви?

Добре знае се, че куркумата се е трансформирала в известна съставна част, постоянно употребена в различната медицина. Дава позитивен резултат за лекуването на голям брой физически проблеми и положения.

Куркуминът, дейното съединяване в куркумата, е извънредно потребен за лекуване на болест на Алцхаймер.

Учените към момента изследват изгодите от тази невероятна съставна част за психологичното здраве.

Натрупването на бета амилоидни плаки в мозъка способства за развиването на заболяването на Алцхаймер. Скорошно изследване сподели, че куркуминът може да понижи това струпване с 40%.

С други думи, куркумата може да бъде един от вероятните способи за лекуване на това заболяване.

Освен че може да предотврати натрупването на плака в мозъка, куркуминът има мощни противовъзпалителни свойства, които могат да предотвратят увреждането, породено от инфектиране или други окислители.

Според някои проучвания куркумата е натурален лек за депресията.

Ползи от куркумата за здравето на черния дроб и нейните профилактични свойства против рак

Куркумата е доста потребна за черния ви дроб. Куркуминът се употребява от епохи за лекуване на чернодробни болести.

Последните изследвания потвърдиха защитните свойства на куркумата за черния дроб. Ефективността й се дължи основно на мощните й антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Научно потвърдено е, че куркумата има способността да понижава увреждането на черния дроб, породено от:
цироза
чернодробно заболяване
прекомерна консумация на алкохол
висока токсичност
излишък на желязо

В допълнение, последните изследвания демонстрират, че куркумата може да понижи риска от развиване на рак на черния дроб, в това число хепатоцелуларен карцином, който е прочут като най-често срещания вид.

Всъщност куркумата понижава въздействието на канцерогените върху черния дроб, което от своя страна понижава риска от развиване на рак.

Най-добрият метод да добавите куркумата към вашата диета
Въпреки обстоятелството, че куркумата предлага доста изгоди за здравето, наподобява, че тялото ни не е в положение да всмуква куркумина (активната съставна част в куркумата).

Това значи, че няма да получим всичките му невероятни изгоди. Консумацията единствено на подправката ще докара до усвояването на единствено 1% куркумин, което е извънредно малко, с цел да повлияе доста на цялостното ви здраве.

Така че допустимо ли е да се усъвършенства усвояването му?
На първо място е доста значимо да си купите висококачествена органична куркума с висок % куркуминоиди (95%).

За да увеличите биодостъпността на куркумина, не забравяйте да употребявате куркума с черен пипер. Съдържанието на черен пиперин ще усили биодостъпността на куркумина 1000 пъти.

Винаги консумирайте куркумата с някоя здравословна лой, като кокосово масло. Куркумата е мастноразтворима, затова, консумирайки я с някои здравословни мазнини, подобрявате нейното асимилиране.

Ако я консумирате вярно и постоянно, даже 1/4 чаена лъжичка куркума е задоволителна, с цел да получите всички изгоди от нея. Това ще предотврати разнообразни положения и здравословни проблеми.

Вода с куркума
1-2 чаши вода
¼ ч.л. куркума на прахуляк
щипка черен пипер

Инструкции:
Кипнете водата. Добавете куркума на прахуляк и варете за 10 минути. Свалете от котлона, прибавете черен пипер и оставете да изстине. Насладете се на чашата си с куркума!

Куркума + здравословни мазнини
Както към този момент казахме, можете да комбинирате куркумата с кокосово масло или различен източник на здравословни мазнини. По този метод увеличавате нейното асимилиране и изгодите за здравето.

Основни съставки:
1 ч.л. куркума
1 ч.л. кокосово масло
2 чаши кокосово мляко
щипка черен пипер

Вижте още: Избелване на облеклата с домашно подготвен разтвор

Инструкции:
Смесете всички съставки в дребен съд и загрейте. Не оставяйте обаче сместа да заври. Консумирайте, до момента в който напитката е топла.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР