Невероятната история на един човешки живот е само още едно

...
Невероятната история на един човешки живот е само още едно
Коментари Харесай

Той не се примирил, когато му казали, че скоро ще умре! 30 години по-късно искал да се похвали на лекарите, но тях вече ги нямало

Невероятната история на един човешки живот е единствено още едно доказателство, че болните пациенти в никакъв случай не би трябвало да губят вяра и да продължат да се борят. Именно, когато през 1976 година
Лекарите диагностицират рак на белите дробове, Стаматис Мораитис не се е примирил с обстоятелството, че скоро ще почине. Тогава, девет разнообразни лекари удостоверили, че му остава половин година живот и че незабавно би трябвало да стартира с нападателно лекуване с химиотерапия. Не желал да се лекува по този метод, Стаматис отказал лекуването и Съединени американски щати се завръща в родното си място, на остров Икария в Гърция. След това се е случило нещо необикновено!

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO
От самото начало, той е бил опустошен от депресията и по цели дни лежал в леглото, до момента в който брачната половинка му и майка му са поели грижата за него. Въпреки това, един ден се възстановява вярата и желанието му за живот, тъй че приемайки, че ще живее още малко, той решил последните месеци да се разхожда, да поддържа връзка с хората... Просто да има деен живот. През идващите няколко седмици, той почувствал, че силата постепенно се връща, тъй че един ден даже решил и да засади градината си, макар че не е очаквал, че ще доживее до раждането на плодовете от засадените растения. Все отново, това е добра причина да се възползва под слънцето, на чист въздух край морето.

Минали шест месеца, само че Мораитис не починал. Вместо гибел, той работил на земята, будил се рано и през целия ден обитавал на открито, на въздух. Сам си приготвял обяд от зеленчуците, които посадил в своя двор. Вечер, той се оттеглял в локалната механа, играейки домино до късно след среднощ. Годините минавали, а той се чувствал все по-здрав. След цели 30 години подобен метод на живот, той навършил 97 години и когато схванал, че няма скоро да почине, решил да отиде на обзор със своите остарели резултати, за да ревизира какво се е случило.

Скоро схванал, че всички тези лекари, които му предвиждали още 6 месеца живот, тогава към този момент били мъртви, т.е., че той всички ги надживял. Мораитис в никакъв случай не почнал химиотерапията, която трябвало да му удължи живота, той просто се реалокира на Икария.

Невероятен дъртак, умрял на възраст от 102 години, а в неговия смъртен акт, като причина за гибелта е посочена дълбоката напреднала възраст, а ракът не е упоменат, тъй като при последния обзор, той не съществувал.

Посланието от историята на живота на Мораитис е това, че хората би трябвало да знаят, че на болния човек не му би трябвало толкоз медицина, колкото му би трябвало религия, воля и обич към природата. За здравето е нужна регенерация на тялото и духа. Това, което е изключително забавен е фактът, че мястото в което Мораитис прекарал последните десетилетия от живота си, в ​​света е известно здравословната храна, само че и като остров, на който " хората не помнят да умрат ".

Там жителите съвсем не знаят какво е това болест на сърцето, или рак и сходни случаи са същинска необичайност на Икария. Зехтинът, руколата, елда, пълнозърнест самун, риган, магданоз и всички сходни билки всекидневно са показани на трапезата на тези хора. Също по този начин, алено месо в Икария не се яде повече от един път седмично. " Може би нямаме доста пари, само че постоянно имаме храна на масата и се забавляваме със фамилията и приятелите. Не бързайте за всички отговорности да приключите денем, с цел да не работите и вечер. В края на деня, не сядаме пред тв приемника, а си приказваме и се смеем ", споделят жителите на Икария.

Необичайноста на живота на Икария се състои в това, че там никой не бърза. Всичко, което хората ядат, те самите създават в техните градини. През деня те вървят и по 20 км, а в следобедните часове, цялото село почива. Тези хора се смеят и са другари между тях. Живеят без огромен стрес и тъкмо поради това са най-щастливи. Борбата за пари за тях е нещо непознато.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР