Неуспелият кандидат за кмет на София Борис Бонев, който влезе

...
Неуспелият кандидат за кмет на София Борис Бонев, който влезе
Коментари Харесай

Борис Бонев приема да стане заместник-председател на Столичния общински съвет

Неуспелият претендент за кмет на София Борис Бонев, който влезе в СОС като самостоятелен общински консултант, счита, че е неуместно да бъде упрекван в колаборации или управническа поддръжка за ГЕРБ.
Гласуването за ръководител на СОС беше на първата сесия на новоизбрания съвет, само че сметките демонстрират, че Борис Бонев е измежду 33-та общински съветници, подкрепили преизбирането на Елен Герджиков от ГЕРБ.

“Обвиненията, че съм дал гласа си за Елен Герджиков и че съм му обезпечил поддръжка, не са правилни, тъй като ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация си имаха болшинство, с или без моя глас, без значение за кого съм го дал”, сподели Бонев пред бТВ.

Герджиков в действителност щеше да бъде определен и без гласа на Бонев, само че въпреки това самостоятелният общински консултант се нуждае от поддръжка, с цел да бъде изменен правилникът и да стане зам.-председател на СОС.

Попитан за какво отхвърля да заяви кого е подкрепил, Бонев разясни, че когато правибникът се промени, ще одобри заместник-председателското място в Общинския съвет, с цел да разполага с " повече механизми и принадлежности, с цел да оправдае доверието на своите гласоподаватели "

" Партията, която е спечелила най-вече мандати и е ръководеща, е обикновено да има председател”, добави Борис Бонев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР