Neuralink Corp разработва мозъчен имплант, който се надява да помогне

...
Neuralink Corp разработва мозъчен имплант, който се надява да помогне
Коментари Харесай

Разследват дали стотици животни са били убити при опити на Мъск

Neuralink Corp създава мозъчен имплант, който се надява да помогне на парализирани хора да проходят още веднъж и да излекува други неврологични болести. Федералното следствие, за което не е съобщавано до момента, е стартирано през последните месеци от генералния контрольор на Министерството на земеделието на Съединени американски щати по искане на федерален прокурор, настояват източници, осведомени с следствието.

 

Според чиновници Мъск е оказвал напън за ускорение на създаването, който е довел до несполучливи опити. Това е наложило увеличение броя на тестваните животни, които по-късно се убиват.

 

Като цяло компанията е умъртвила към 1500 животни, в това число повече от 280 овце, свине и маймуни, след опити от 2018 година насам. Източниците характеризират тази цифра като груба оценка, защото компанията не поддържа точни записи за броя на тествани и убити животни.

 

Общият брой смъртни случаи на животни не значи безусловно, че Neuralink нарушава наредбите или общоприетите проучвателен практики. Много компании рутинно употребяват животни в опити, с цел да усъвършенстват грижата за здравето на хората, и са изправени пред финансов напън, с цел да пуснат артикули бързо на пазара. Животните нормално се убиват, когато опитите приключат, постоянно, с цел да могат да бъдат изследвани след гибелта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР