Нетипичната за съвременния западен свят теория, че личността и характера

...
Нетипичната за съвременния западен свят теория, че личността и характера
Коментари Харесай

Теорията на д-р Адамо: Кръвната група определя личността ни и указва как да се храним

Нетипичната за актуалния западен свят доктрина, че личността и характера на човек се дефинират от състава в кръвта и вида кръвна група е доста необятно публикувана в цяла Азия.

Информацията от каква кръвна група е индивида даже е обикновено да се ползва в автобиографии и при кандидатстване за работа, както и при търсене на евентуални интимни сътрудници.

Доктор Адамо, създателят на книгата „ Да се храним вярно съгласно кръвната група “ показва теорията си за това по какъв начин всеки човек има нужда от тъкмо избран тип храна и самостоятелен жанр на хранене съгласно кръвната си група.

Теорията на доктор Адамо не е доказана от науката и медицината, липсват проучвания и по нея се работи едва от научна позиция, само че от няколко години тя набира известност и почитатели. Днес ще ви срещнем в резюме с разграниченията по кръвни групи по отношение на личността и храната (според неговата теория).

Кръвна група А

Представителите на тази кръвна група са доста отзивчиви и имат за цел да се сприятеляват с всички. Освен това, те са и доста благи, виновни и чувствителни. Те са отлични слушатели и другари.

За хората с кръвна група А са доста значими хармонията, планирането на времето и подредените графици, както и чувството на поддръжка от външния свят. Те са търпеливи и грижовни, само че имат податливост да слагат себе си след останалите, което от време на време ги води до тежки моменти на вътрешно изтезаване и безпокойствие. Задължително би трябвало да спортуват, с цел да се оправят със напрежението. Най-подходяща за тях и здравето им е вегетарианската диета с акцент върху сурови и биологично чисти храни.

Кръвна група B (Б)

Те, за разлика от хората от кръвна група А не си слагат за цел да са отзивчиви с всеки, на тях просто това им идва от вътрешната страна и се случва без изпитание. Преследват пристрастеностите и желанията си, като постоянно имат мощен нюх към изобретателното. Те са индивидуалисти и избират да следват своя личен темп. Често ги възприемат като егоисти и некооперативни.

Смята се, че от тази група са били номадските племена и за тях е подобаваща вегетарианската диета. Задължително би трябвало да заобикалят пшеницата и царевицата, с цел да не забавят метаболизма си. Много податливи са на възпаления и автоимунни болести, само че като цяло хората с кръвна група Б са с най-нисък риск от развиване на каквито и да било болести спрямо останалите кръвни групи.

Кръвна група AB (АБ)

Само 5% от хората имат тази кръвна група. Както се досещате, тя е вследствие на смесването на групите А и Б, и надлежно хората с нея съчетават в себе си характерностите на двете групи. Те са спокойни, приятни за другарство, само че постоянно се отличават с екстравагантност. Те имат изострен разум и постоянно са център на внимание. Също по този начин, те са доста открити и необятно скроени като персони. Сериозно неуверени са, когато би трябвало да вземат решения. Метаболизмът им мъчно се оправя с месото и препоръките към тях са за умерена консумация, другояче има опасности от насърчаване на болести и трупане на ненужно тегло.

Кръвна група 0

Това е най-древната и най-рано появила се кръвна група на планетата. Хората, които са от тази кръвна група са решителни, уверени и оптимисти. Те имат всички качества за типичен и естествени водачи, мощно волеви са и нормално са доста сполучливи. За страдание – стресът и работохолизмът не ги подминават и това са им най-слабите места.

Хората с най-старата кръвна група е добре да следват така наречен палео или кето диета, които се характеризират с изразходване на повече мазнини и протеини и по-малко въглехидрати. Въглехидратите при тези хора (особено от зърнените храни), биха предизвикали възпаления и биха се трансформирали в мазнини. Характерните болести за тази кръвна група са заболявания, свързани с щитовидната жлеза.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР