Нетипичен знак - Внимание, котки!, се появи в Бургас. Таня

...
Нетипичен знак - Внимание, котки!, се появи в Бургас. Таня
Коментари Харесай

Нетипичен знак - Внимание, котки!, се появи в Бургас

Нетипичен знак - " Внимание, котки! ", се появи в Бургас.

Таня Стоянова е притежател на магазин за обувки в центъра на Бургас. Любител е на котките и нееднократно е ставала очевидец на произшествия с животните край улицата и за това решила да сложи знака.

" Този знак го сложихме малко на смешка, като задявка, мигане към водачите, признателност към феновете на котките. Това е просто знак, че всички живи същества би трябвало да бъдат уважавани и за това го поставихме ", съобщи Таня Стоянова.

Знакът единствено за дни добива огромна известност. Хората се снимат с него, а някои даже са взели образец, като пенсионираният учител Иван Томов.

Такъв знак обаче не е законен по Закона за придвижване по пътищата. Има обаче опция.

" Жената, която е сложила знака, може да се обърне към общината и да изиска да се сложи знак А-39 с спомагателна табела, обозначителна изпод, която да демонстрира защо се отнася този знак ", добави Михаил Попова, представител на " Института по пътна сигурност ".

Подобен знак в Бургас към този момент съществува по пътя за Созопол, който указва, че по платното може ненадейно да минават птици, огромна част от тях предпазени.

Автор: Давид Сукнаров


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР