Нетърпелив да се включи в борбата на Етиопия срещу разпространението

...
Нетърпелив да се включи в борбата на Етиопия срещу разпространението
Коментари Харесай

Кенениса Бекеле отвори хотела си за пациенти с COVID-19

Нетърпелив да се включи в битката на Етиопия против разпространяването на новия ковид, Кенениса Бекеле даде своя хотел в покрайнините на Адис Абеба разполагаем за пациенти COVID-19.

В изявление за BBC Sport Africa трикратният олимпийски златен медалист и международен рекордьор на 5000/10 000 м съобщи: “Моето семейство и аз сме в положение да помогнем. Трябва да поемем отговорност. Притеснявам се за бъдещето.Притеснявам се за глада, който следва. В Етиопия сме в затворено състояние, само че да останем вътре е разкош, който мнозина не могат да си разрешат. "

Междувременно той към момента тренира, като всяка заран прави 20-25 км бягания в гора покрай дома си и организира повече кросови тренировки на закрито с вяра за присъединяване на Лондонския маратон, който беше отсрочен за 4 октомври.

" Бягането е моят живот и това ми даде към този момент толкоз доста. Все още не съм приключил сигурно. Научих се да бъда толерантен, тъй като в кариерата си имах интервали с тежки травми. От скромния си опит се научих да превъзмогвам тъгите. Никога не се предавам ", добави етиопецът.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР