Нестле Групата отчита органичен ръст от 2,4%, за 2017 година,

...
Нестле Групата отчита органичен ръст от 2,4%, за 2017 година,
Коментари Харесай

Nestlé отчита органичен ръст от 2,4% за 2017

Нестле Групата регистрира органически растеж от 2,4%, за 2017 година, с 1,6% от растеж в размер и растеж в цени от 0,8%. Продажбите са се нараснали с 0,4% до 89,8 милиарда швейцарски франка (2016: 89,5 милиарда швейцарски франка). Продажбата на активи оказва отрицателно влияние от 1.9%. Маржът на оперативната комерсиална облага е над упованията, с 50 базисни точки във закрепени валути и регистрирано нарастване с 40 базисни точки до 16,4%.

Маржът на оперативната комерсиална облага е понижен с 60 базисни точки до 14.7%, в сходство с упованията на Групата от октомври 2017 година Това включва нарастване с 900 милиона швейцарски франка за преструктурирането и обвързваните с него разноски, до 1,5 милиарда швейцарски франка.

Увеличението на прихода на акция е с 4,7% във закрепена валута и с 4,6% до 3,55 швейцарски франка.

Прогнозата на Групата за 2018 е за органически растеж сред 2% и 4% увеличение на оперативната комерсиална облага на маржа в сходство с задачата за 2020 година Разходите за преструктуриране се чака да възлязат на към 700 милиона швейцарски франка. Очаква се нарастване на прихода на акциите във закрепена валута, както и на финансовата успеваемост.

  “Органичният растеж през 2017 година беше в заложените рамки, само че по-нисък от нашите упования, заради слабото развиване на продажбите в края на годината. Ръстът на продажбите в Европа и Азия беше добър, до момента в който Северна Америка и Бразилия продължиха да срещат предизвикателна среда. ", коментира Марк Шнайдер, Главен изпълнителен шеф на Nestlé.

Инициативите за понижаване на разноските са довели до усъвършенстване на маржовете спрямо упованията за 2017 година, макар забележителното нарастване на цените на суровините, добавя той.

" През последните месеци завършихме първичните промени по нашето портфолио с доста удобни резултати. Ще продължим този метод за ръководство на портфолиото, в цялостно сходство с нашата тактика. Що се отнася до главното ни портфолио, ускоряването на растежа посредством нововъведения и възобновяване на продуктите е преди всичко.Основният органически растеж се чака да се усъвършенства през 2018 година и сме на път да реализираме задачата си за повишение на маржа до 2020 година. ”, разяснява още Шнайдер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР