Неспазването на най-простите правила при управление на автомобил през зимата

...
Неспазването на най-простите правила при управление на автомобил през зимата
Коментари Харесай

5 прости, но важни правила, които трябва да знае шофьорът при снеговалеж

Неспазването на най-простите правила при ръководство на автомобил през зимата води до редица неприятни и рискови проблеми на пътя. Какво би трябвало да помни всеки притежател на автомобил при снеговалеж?

1.       Почистете снега от фаровете и покрива
Ако желаете колата да загрее бързо, незабавно направете ето това!
Всеки водач е наясно с това, че през зимата загряването на колата нормално изисква време, в което да стоим и да чакаме, в случай че желаеме д...
Прочети повече
Повечето водачи се лимитират до почистването на снега от предното стъкло и страничните прозорци, само че този метод е изпълнен с някои рискове. Например, снегът на покрива може да сътвори бяла завеса по време на шофиране, блокирайки изгледа на водачите откъм гърба. Разбира се, при положение на злополука, вие не сте приети за провинен за случая, само че въпреки всичко ще би трябвало да ремонтирате колата. По същата причина се предлага разчистване на фаровете и лампите. Дори денем колата ви ще бъде по-забележима и другите участници в придвижването ще знаят за вашите планове.

2.       По-често отваряйте вратите

През студения сезон е значимо да не се натрупва влага в кабината. При шофиране стъклата се замъгляват от влага, а през нощта уплътненията на вратите замръзват, тъй че заран би трябвало да ги отваряте с изпитание. Ето за какво, даже при мощен сняг, се предлага да свалите снега от обувките си, преди да се качите на шофьорската седалка, и още по-добре да се погрижите за настройката на климатичната система, по-специално функционалността за изсушаване на въздуха.

3.       Загрейте вярно мотора

Загряването на мотора в снежна зима е една от постоянно срещаните разногласия измежду водачите. Няма консенсус по този въпрос, само че специалистите са склонни да разрешат на мотора да се загрее малко, преди да стартира придвижване. В първите минути също не би трябвало да натоварвате прекомерно доста мотора.
Веднага направете това, в случай че вратата на колата е замръзнала и не желае да се отвори
Зима е и утринните температури внезапно спаднаха. Шофьорите, на които всеки ден им се постанова да се возят в автомобила си, не са изключително д...
Прочети повече
4.       Вземете всичко належащо със себе си

Преди каране проверете за лопата, четки и скрепери в багажника, както и осветителни жици и ключ за събаряне на клемата, размразител за ключалки, силиконова грес, вериги за сняг и торба или бутилка пясък или трошляк. Допълнителен комплект топли облекла също няма да навреди. Всички тези детайли ще ви бъдат потребни, в случай че колата се забие в сняг или се повреди.

5.       Променете стила си на каране

Безопасното шофиране по време на снеговалеж изисква прочут опит и умелост. Смяната на лентите, пресичането на коловозите от сняг би трябвало да става гладко и под допустимо най-остър ъгъл. Винаги би трябвало да шофирате с включени къси светлини и даже фарове за мъгла, в случай че снегът пада като стена. Винаги би трябвало да спазвате отдалеченост, като мислите на по-дълъг спирачен път и по-бавна скорост на реакция.

Трябва също да запомните разпоредбите на държание при хлъзгане. Ако се занесе колата, не се опитвайте да спирате, в противен случай, натиснете леко педала на газта, с цел да се стабилизирате (при коли с предно предаване). Влизайте в завои с меко каране и не правете неочаквани маневри на повърхности с коловози, формирани в снега.
Ако шофирате на сняг, наложително би трябвало да знаете това
През зимата прогнозите неведнъж съумяват да ни изненадат и да ни заварят неподготвени. Дали обаче сте подготвени да шофирате през зимните...
Прочети повече
През студения сезон е доста значимо да се следи положението на автомобила. Една от заканите може да се окажат изобилните снеговалежи.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР