Нещо невиждано в историята на Левски се случи в първите

...
Нещо невиждано в историята на Левски се случи в първите
Коментари Харесай

Левски пренаписва историята си от началото на сезона

Нещо невиждано в историята на Левски се случи в първите 4 кръга от сегашния сезон. А точно това, че в четирите мача, които " сините " изиграха, капитаните бяха разнообразни, написа през днешния ден вестник " Мач Телеграф "

В първия кръг при загубата от ФК ЦСКА 1948 с 1:2 на " Герена " капитан беше Ноа Сонко Сундберг. Във втория против Ботев на Колежа с лентата беше Ивелин Попов. При безапелационната победа с 6:0 над Локомотив Сф на " Герена " капитан беше Андриан Краев. Преди два дни на " Лаута " пък " сините " излязоха на терена, предвождани от Цунами.

Така единствено за 4 кръга Левски има повече капитани, в сравнение с имаше за цялостен сезон в доста интервали от историята си.

Статистиката демонстрира, че от спечелването на последната към този момент купа - през сезон 2008/09 насам, има няколко шампионати, в които лентата е минала през ръцете на петима играчи. За последно това се случи през сезон 2018/19. Тогава капитани бяха Иван Горанов в 22 мача, Габриел Обертан в 5 мача, Николай Михайлов в 1, Живко Миланов в 8, а за един дуел, в който " сините " излязоха с много млад състав - посещение на Берое в Стара Загора изгубено с 1:3, достойнството да носи лентата имаше юношата на клуба Деян Иванов.

От сезоните с най-вече капитани, като престиж най-високо можем да кажем, че стои петорката от сезон 2009/10. Тогава " сините " бяха извеждани от Георги Петков в 19 мача, Живко Миланов в 6 мача, Седрик Бардон в 2 мача, както и Елин Топузаков и Христо Йовов в по един дуел.

Не е изключено през сегашния сезон върхът да падне и Левски за първи път да има шестима капитани в границите на едно състезание.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР