Непреклонни сме по прекрачването на закона от страна на участници

...
Непреклонни сме по прекрачването на закона от страна на участници
Коментари Харесай

Министър Радев: Непреклонни сме, когато се нарушава законът от страна на участници в процеса на здравеопазването

Непреклонни сме по прекрачването на закона от страна на участници в процеса на опазването на здравето. Това сподели на ексклузивен брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Валентин Радев, съобщи „ Фокус ".

По-рано министър председателят Бойко Борисов свика изключителна среща с финансовия министър Владислав Горанов и здравния министър Кирил Ананиев, както и вътрешният Валентин Радев, поради злоупотреби в лечебните заведения. Срещата се организира в Министерски съвет и на нея участват и шефове на служби.

„ Правителството не се отхвърля от това, което прави, с цел да дисциплинира системата на опазването на здравето, в това число и работата на Министерството на вътрешните работи и профилираните му служби. Председателят на ДАНС беше също на срещата с премиера. Продължаваме и през днешния ден в 16.00 часа ви поканвам в Министерство на вътрешните работи на брифинг дружно с прокуратурата за това какво сме създали. Считаме, че вчерашният и днешният ден има реакция по тематиката, с помощта на това, което беше направено и интервенцията, която приключи и други, които са в ход. Непреклонни сме и тази работа по прекрачването на закона от участници в процеса на опазването на здравето няма да я прекратим и ще продължим натам ", съобщи вътрешният министър.
От думите му стана ясно, че интервенцията е обвързвана с обири в системата на опазването на здравето.

Няма заплаха за популацията след дъждовете, ситуацията в страната е спокойна

Няма заплаха за популацията след дъждовете, ситуацията в страната е спокойна. Това сподели на ексклузивен брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Валентин Радев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ". „ Няма заплаха за популацията. Всичко е под надзор и това е с помощта на превантивната активност, която прави държавното управление при особени случаи. Спокойно е към този момент и в София, и в Южна България, в Югозападна България, където се изляха най-вече дъждове. Всъщност най-вече бяха в София. Наблюдаваме единствено изхода на река Искър от София към Нови Искър. Надявам се, че и там няма да има проблеми. Очакваме, че до на следващия ден сутринта няма да има проблем с оттоците от водите в София. Няма проблем на никое място с пътищата - нито от вятъра, нито от наводненията ", разяснява Радев и увери, че няма към този момент и проблеми с електроснабдяването.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР