Неправителствената организация Оксфам и още 53 неправителствени организации обвиниха днес

...
Неправителствената организация Оксфам и още 53 неправителствени организации обвиниха днес
Коментари Харесай

Неправителствени организации: В ЕС станаха съучастници на трагедията на имигрантите

Неправителствената организация Оксфам и още 53 неправителствени организации упрекнаха през днешния ден държавни управления от Европейския съюз в съучастие на нещастието на имигрантите, които поемат по море сред Либия и Италия. Неправителствените организации приканиха европейските държавни управления да поддържат избавителните интервенции на мигранти и да престанат да връщат избавените имигранти в Либия, съобщи Агенция Франс Прес.

През 2017 година Италия и Либия подписаха с поддръжката на Европейски Съюз съглашение за въздържане на имиграционните потоци от Северна Африка към Италия. Съгласно сделката Рим и Европейски Съюз поеха уговорката да поддържат либийската брегова защита, а Либия да пречи на имигрантите да напущат нейните крайбрежия, с цел да отидат в Европа. Но за две години над 5300 дами, мъже и деца починаха в Средиземно море, напомнят неправителствените организации в намерено писмо. Според тях държавните управления на страните от Европейски Съюз са станали съучастници в нещастието, която се разиграва пред очите им, тъй като те отхвърлят фундаменталните права на хората в заточение, като усилват заплахата, с която тези хора се сблъскват в морето, връщайки ги в Либия.

В текста неправителствените организации напомнят разказите на арестувани при ужасяващи условия имигранти в Либия. "Много от тях са измъчвани, преди да бъдат продадени на въоръжени групи или като плебеи ", споделя Жон Серезо, отговарящ за филантропичните акции на френския клон на Оксфам.

Хуманитарните организации приканват държавните управления от Европейски Съюз да спрат да изпращат в Либия хората, на които е оказана помощ в морето. Те изискват също така тези държавни управления да поддържат издирвателните и избавителните интервенции и да наблюдават за това избавените в морето хора да могат да дойдат изцяло несъмнено и без закъснения в Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР