Непосредствената цел на украинската контраофанзива остават ударите по руските логистични

...
Непосредствената цел на украинската контраофанзива остават ударите по руските логистични
Коментари Харесай

ISW: Кремъл запушва устата на военните блогъри, които пишат за проблемите в Украйна - Свят

Непосредствената цел на украинската контраатака остават ударите по съветските логистични центрове в окупираните територии. Това се споделя в новия отчет на американския Институт за проучване на войната (ISW).

Преди ден съветникът в президентската администрация Олексий Арестович заяви пред WSJ, че актуалната цел на украинските сили в южната част на страната е " систематично угнетяване на армията на Путин ", и че " украинските сили постепенно и систематично унищожават оперативната логистична система на Русия посредством високоточни артилерийски удари ".

Изявлението на Арестович повтаря оценката на анализаторите на ISW, че продължаващата контраатака евентуално няма да докара до неотложен триумф и че украинските сили се пробват да деактивират основни логистични възли, поддържащи вражеската формация в южната част на страната. Това в последна сметка ще подкопае съветския боен капацитет.

Украинските сили могат също по този начин да извършат местни офанзиви по линията на прикосновение в западната част на Запорожка област, с цел да попречат на съветските сили да се разпрострат.

Възможно е Кремъл да е нараснал напъните си за поощряване на автоцензурата измежду съветските военни блогъри и военни репортери, които отразяват войната в Украйна, показват още от Института за проучване на войната.

Семьон Пегов, прочут сътрудник на съветската военна агитация, който работи за канала WarGonzo в Telegram, е бил арестуван и по-късно освободен в Москва, показват анализаторите.

Според WarGonzo Пегов е бил арестуван поради това, че в пияно положение е заплашил рецепционистка в хотел.

" Пегов е умел боен публицист, а WarGonzo има необятни връзки с съветските военни и достъп до съветските военни интервенции в Донбас през 2014 година, в Сирия през 2015 година и (като цяло - бел. ред.) в Украйна през 2022 година ", се отбелязва в отчета на ISW.

През юли Институтът съобщи, че съветските управляващи се пробват да насърчат автоцензурата измежду блогърите, които подкопават напъните на Кремъл да показа войната с Украйна като " победна ". Някои военни блогъри искрено оповестяват, че съветските войски в Украйна не се оправят добре с работата си.

" Кремъл към момента не е подхванал дейности за задържане на блогъри за техните репортажи. Задържането на Пегов - в случай че е обвързвано с репортажите му в Украйна - ще бъде забележителна стъпка в напъните на Русия да управлява съветското осведомително пространство ", акцентира ISW.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР