Неотдавнашният план за стимулиране на икономическото производство в Южна Корея

...
Неотдавнашният план за стимулиране на икономическото производство в Южна Корея
Коментари Харесай

Южна Корея оттегля плановете си за 69-часова работна седмица след протест на младежи

Неотдавнашният проект за стимулиране на икономическото произвеждане в Южна Корея посредством увеличение на седмичната дълготрайност на работния ден до 69 часа провокира митинги в цялата страна от страна на представителите на милениума и поколението Z

Емил Василев преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

ТелефониДаниел Десподов - 10:38 | 16.03.2023

Xiaomi обяви третата вълна на обновяванията до MIUI 14: ето кои смарт телефони ще получат новите фърмуери

IT НовиниЕмил Василев - 12:30 | 16.03.2023

Бразилската страна изземва колета с Flipper Zero, с цел да предотврати потреблението им в закононарушения

IT НовиниДаниел Десподов - 8:52 | 16.03.2023

GPT-4 нае човек за решение на капчата, тъй като не може да се оправи самичък

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Изглежда, че в Южна Корея всеки ден всички работят по-дълго, което натоварва салдото сред професионалния и персоналния живот, само че скорошен проект за увеличение на ограничаването на работното време до 69 часа на седмица провокира митинги от страна на по-младите южнокорейци, които обявиха, че проектът ще унищожи салдото сред професионалния и персоналния им живот.

Според отчет на Guardian, проектът е бил въведен, откакто бизнес водачи са се оплакали, че съществуващото седмично ограничаване от 52 часа затруднява прекалено много посрещането на индустриалните потребности. В доста страни, като да вземем за пример Съединени американски щати, няма ограничаване за броя на часовете, които един възрастен може да работи за една седмица, само че съществуват правила за възнаграждение на ексклузивен труд за доста чиновници, които работят над 40 часа за една седмица.

Все отново, макар към този момент въведеното ограничаване на работното време, Южна Корея има репутацията на доста сложна просвета на работното място, където се чакат дълги работни седмици. Средностатистическият южнокореец е работил 1915 часа през 2021 година, което е с малко повече от 200 часа от междинната стойност за Организацията за икономическо съдействие и развиване. Това е и с 566 часа повече, в сравнение с са работили немските служащи през 2021 година.

Южнокорейският президент Юн Сук-йол изиска от държавните организации да преразгледат предлагането, откакто служащите от поколението Z, както и профсъюзните водачи, стачкуваха против него. Ким Ън Хе, прессекретар на Юн, съобщи, че мярката ще бъде прегледана и че държавното управление ще „ комуникира по-добре с обществеността, изключително с поколението Z “.

Същността на политиката на президента на пазара на труда е да пази правата и ползите на служащите в неравностойно състояние, като да вземем за пример поколението Z, служащите, които не членуват в синдикати, и тези, които работят в дребни и междинни предприятия.

каза още Ким

Юн е закостенял политик, който по принцип се счита за благоразположен към бизнеса и съобщи, че предлагането ще даде на служащите по-голяма еластичност. Междувременно водачите на профсъюзите обявиха, че то просто ще принуди служащите да работят още по-дълго.

Предложението за 69-часова работна седмица ще направи законно да се работи от 9:00 до 24:00 пет дни поред. Не се обръща внимание на здравето и почивката на служащите.

Корейската конфедерация на профсъюзите

Каква е подобаващата дълготрайност на работната седмица?

Предложението за 69-часова работна седмица в действителност ще анулира закон от 2018 година, признат от Демократическата партия на Южна Корея, който лимитира работната седмица до 40 общоприети часа с 12 часа ексклузивен труд. Тази партия даде обещание да блокира новото предложение с аргумента, че то заплашва да усили безработицата, защото разрешава на работодателите да уволняват служащи, с цел да понижат заплатите, и по-късно да изискват от останалите служащи да работят по-дълго, с цел да компенсират разликата.

Междувременно в Обединеното кралство наскоро беше извършен опит, в границите на който беше тествано въздействието на четиридневната работна седмица върху крайните резултати на предприятията в необятен кръг от браншове в страната, и беше открито, че по-кратката работна седмица не оказва съвсем никакво влияние върху продуктивността на труда, само че доста усъвършенства качеството на живот на служащите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР