Неоснователните обвинения срещу Русия за намеса в изборите в САЩ

...
Неоснователните обвинения срещу Русия за намеса в изборите в САЩ
Коментари Харесай

Русия обвини шефа на ЦРУ, че лъже

Неоснователните обвинявания против Русия за интервенция в изборите в Съединени американски щати се умножиха, откакто Доналд Тръмп стана президент там. Такова мнение изрази говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в отговор на изказване на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео.

" Оказва се, че Русия се намесва в изборите в Съединени американски щати от " десетилетия "! Партньорите изцяло са оплескали работата. Преди какъв брой десетилетия, чудя се, Русия е " почнала " този замърсен бизнес ", запита Захарова в профила си във " Facebook ".

" Най-доброто доказателство за това, че това са цялостни неистини, е, че през всички тези " десетилетия " американските специфични служби и публични лица нито един път не са декларирали нещо сходно и в никакъв случай не са поставяли пред съветската страна сходни въпроси ", добави тя.

Говорителят на съветското външно министерство напомнила, че " нямаше нито един скрит план, филм, тирада (за интервенция на Русия), до момента в който американската изборна система не разгласи, че Тръмп печели изборите ".

" Тогава стартира всичко - неоснователни обвинявания, търсене на външен зложелател, викове за " ръката на Кремъл " - с една дума, песента за половецките пленници ", акцентира Захарова.

По-рано шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ разгласи, че Русия ще се опита да се намеси в идните избори през 2018 година за Конгреса на Съединени американски щати. По думите му, Русия от десетилетия въздейства върху изборния развой в Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР