Необлагаем минимум върху доход от 460 лева т.е. минимална работна

...
Необлагаем минимум върху доход от 460 лева т.е. минимална работна
Коментари Харесай

Необлагаем минимум и диференцирано ДДС - по-малко бедност или повече укрити данъци?

Необлагаем най-малко върху приход от 460 лв. т.е. минимална работна заплата и диференцирано Данък добавена стойност – това са основите на стартирана от цивилен и синдикални организации подписка . Няма друга страна отвън България в Европа, в която няма необлагаем най-малко, с изключение на в Унгария, където обаче има необлагаем фамилен най-малко, заключи икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова. В Унгария има понижена данъчна ставка за книги и за някои медикаменти.
Според Григорова с необлагаем най-малко ще бъдат спестени налози в размер на малко над 36 лв. на човек, като тя посочи, че отплата ще бъде търсена " от който реши държавното управление ". По данни на Европейска комисия обаче в Европейски Съюз единствено Германия, Румъния и Кипър - с по 19% Данък добавена стойност, Малта - с 18%, и Люксембург със 17% са с по-ниско Данък добавена стойност от българския, който е 20%.
Същевременно финансистът Емил Хърсев съобщи пред Нова телевизия, че " няма неприятно " да има необлагаем приход, само че казусът бил в скъпото следене на необлагаемия приход . По-добре е в края на годината всеки да си желае от страната взетия необлагаем най-малко, счита Хърсев. Григорова обаче отвърна, че това е пробвано за последно при кабинета " Орешарски " и не е съществено, защото се товарят административно хората.
Относно диференцираното Данък добавена стойност Григорова съобщи, че синдикатите и НПО-тата желаят 9% Данък добавена стойност за хранителни артикули и детски храни, за учебници, за медикаменти. Сега 9% на процедура се ползва единствено за туризма , разясни тя, а Хърсев не се съгласи тя. И предвижда, че с нов Данък добавена стойност върху храните цената на хляба ще падне с към 10 стотинки и държавният бюджет ще пострада с към 58 млн. лв.. Григорова сподели и, че австрийски специалист, с който работят, твърди, че единствено от по-ниската цена на продукта ще се компенсират към 25% от " ощетяването " на бюджета.
Хърсев обаче отвърна, че подобен механизъм е на практика метод за източване на Данък добавена стойност. Финансистът дефинира туризма за експортен бранш и било обикновено дори той въобще да не се полза . И уточни Англия като " най-тежък случай " за укриване на Данък добавена стойност при диференциран налог. Господинът не може да потвърди нищо от изказванията си с данни – извинявайте, че предлагаме, иронизира Григорова. Това е връщане към данъчни практики отпреди 50 години. Мен в случай че питате, най-нормалната процедура е в Съединени американски щати – там няма Данък добавена стойност, само че има по-висок корпоративен налог и върху продажбите , сподели Хърсев.
За край Григорова сподели, че подписката ще бъде импортирана в Народното събрание. Всеки две години го вършим това, към този момент парламентарно показаните партии, популярност Богу, вземат решение обикновено, отвърна Хърсев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР