Необходимо е контролът по спазване на противоепидемичните мерки да бъде

...
Необходимо е контролът по спазване на противоепидемичните мерки да бъде
Коментари Харесай

Решено: Ето какво става с дискотеките и нощните клубове при новия бум на К-19

Необходимо е контролът по съблюдаване на противоепидемичните ограничения да бъде засилен и в нощните клубове, и в нощните заведения.

Около това се сплотиха министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев и представители на браншовите организации в лицето на Ричард Алибегов – ръководител на Българската асоциация на заведенията, и Евгений Зумпалов от УС на Сдружението на заведенията в България на извършена през днешния ден среща в Министерството на здравеопазването.

„ Подкрепяме усилването на контрола и молим сътрудниците да бъдат виновни и да се преценяват с ограниченията, с цел да се оправим оптимално бързо с тази рецесия. Ако има недобросъвестни, дано бъдат глобени. Важното е да не затваряме сектори, а да се санкционират съответните извършители “, уточни Ричард Алибегов.

„ Тъй като на доста места откриваме неспазване на ограниченията за отдалеченост, стерилизация и приложимост на персонални защитни средства, в т. ч. в градския превоз, търговски обекти, обекти с публично предопределение и други, ускоряваме контрола на всички места - както във връзка с физическите лица, по този начин и по отношение на юридическите.

Компромиси няма да бъдат правени – ограниченията са обикновени, а от съобразяването с тях зависи по какъв начин страната ни ще премине през пандемията “, разяснява здравният министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР