Необходими са бързи мерки за овладяване на ковид кризата и

...
Необходими са бързи мерки за овладяване на ковид кризата и
Коментари Харесай

Захариева: Необходими са бързи мерки за овладяване на ковид кризата и последвалата я икономическа криза

Необходими са бързи ограничения за преодоляване на коронавирус рецесията и последвалата я икономическа рецесия, прикани в ефира на Нова нюз Екатерина Захариева от ГЕРБ.

„ Вече два пъти жителите претърпяват неналичието на разговор сред политическите обединения и неналичието на предпочитание за намиране на допирни точки “, разяснява Захариева. По думите й това разделяне в обществото довело до там, че преди изборите никоя партия не смее да приказва с другите. „ Политическите партии отхвърлят да са водили диалози с който и да е, това не е обикновено. Надявам се след вота в неделя да сме малко по-смирени, тъй като хората желаят устойчиво държавно управление. Ние ще търсим решение и допирни точки, с цел да осигурим такова “, изясни Захариева.

Тя акцентира, че към този момент са изгубени 3-4 месеца за преодоляване на рецесията по време на пандемия.

„ От България непрекъснато се появяват информации за фалшификации. Първо бяха тестванията, в този момент документите - проблеми, с които другите европейски страни от дълго време се оправиха. Въвеждането на зелените документи също не трябваше да става от през днешния ден за на следващия ден. Здравните управляващи не съблюдаваха това, което цяло лято обещаваха на хората. Липсваше и каквато и да е осведомителна акция към имунизациите “, посочи някогашният вицепремиер от ГЕРБ.

На въпрос за инхаус поръчките Захариева отговори като правист, че те не са противозаконни, като съществуват в цяла Европа.

„ Корупция не се бори с конференции, а с ясни дейности и следствие. Най-сигурната антикорупционна мярка във връзка с публичните поръчки е това те да са електронни “, безапелационна е Захариева. Тя акцентира, че във връзка с проблема с машините от ГЕРБ упорстват за отговори.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР