Необходим ли ни е финансов консултант, когато сме изправени пред

...
Необходим ли ни е финансов консултант, когато сме изправени пред
Коментари Харесай

Необходим ли е финансов консултант и в какви случаи


Необходим ли ни е финансов съветник, когато сме изправени пред редица значими избори в живота си – покупка на жилище,, вложение на персонални финансови средства и други. Какви са отговорностите на финансовите консултанти и по какъв начин да определим към кого да се обърнем, какъв брой способен е той и бихме ли могли да разчитаме стопроцентово на професионалното му мнение и препоръки? На всички тези въпроси ще се опитаме да дадем отговор като покажем и плюсовете и минусите от това да употребяваме услугите на финансов съветник.

Най-съществения въпрос е дали консултанта, към който сме се насочили ще пази нашите ползи и ще ни даде най-хубавия и рационален вид от наша позиция. Трудно би могло да се дефинира като се има поради, че доста от консултантите имат избрани продажбени таргети сложени от работодателите си и стремежът им е да реализират поставените цели. Това се отнася главно за кредитните консултанти, които имат сложени продажбени цели, т.е. да продадат избран финансов артикул на евентуалния клиент, като да вземем за пример заем, депозит, застраховка, капиталов артикул и така нататък

Ето за какво в такива обстановки е добре да се обърнем към самостоятелен финансов съветник. Може би си задавате въпроса нужен ли ми е изобщо финансов съветник? Отговора на този въпрос е еднопосочен – сигурно професионалното мнение на финансовия съветник е от огромно значение и това е по този начин, тъй като в последно време финансовите артикули и услуги предлагани от банките и финансовите институции стават все по-сложни и с обвързващи клаузи.

Покупка на лично жилище

Ако към този момент сте избрали жилището, което желаете да притежавате и Ви е нужен ипотечен заем, то тогава наложително би трябвало да потърсите консултация от финансов експерт.

Към коя банка ще се насочите, коя оферта ще изберете, може ли да договорите спомагателни отстъпки в ценовите параметри по предлагания ипотечен заем, има ли уловки и слаби страни по договорката с парцела и по какъв начин да бъдат преодоляни? На всичко това персоналния финансов съветник ще може да даде съответен отговор, когато се запознае с Вашето искане. Професионалното му мнение е от значимо значение, защото, когато теглите ипотечен заем, Вие се обвързвате с това обвързване и с съответна банка за дълъг интервал от време – 15, 20, 25 години. Ползването на съветник е наложително, тъй като в случай че се доверите само и единствено на банковия чиновник рискувате да пропуснете значими детайли от контракта за заем, които биха могли да се окажат значителен проблем в бъдеще. В множеството случай, когато се стигне до сключване на контракт за , банковия чиновник изяснява, че текстовете в контракта са общоприети. Но би трябвало да имаме поради, че с изключение на общоприетите се слагат и редица спомагателни условия, които Вие би трябвало да спазвате в този дълъг интервал от време. И нормално, в случай че изискванията не се съблюдават, се постановат избрани наказания.

За да се избегнат сходни недоразумения постоянно искайте проекто контракт за заем, като същия съгласувайте с професионален кредитен съветник!

Кой е подобаващия персонален финансов съветник?

Консултант, който се приближава до метода Ви на мислене, т.е. в случай че Вие не предпочитате високите опасности, то би трябвало да изберете съветник, който е по-консервативен.

Консултант, който ще пази Вашите ползи – в случай че консултанта е кредитния контрольор в банката, от която теглите заема, то сигурно Вашите ползи няма да бъдат приоритет за него.

Консултанта, на който ще се доверите би трябвало да има задоволително опит в кредитирането, с цел да сте сигурни, че би могъл да реши всички опасности и по какъв начин може да бъдат минимизирани или избегнати. Включително е добре самият той да е употребил същия кредитен артикул и да Ви даде съвет от персонален опит, а това може да бъде открито в диалог с него.

Консултант, който Ви изслушва, задава верните и точни въпроси и стигате до единогласие.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР