Нелеп инцидент - предозиране с кофеин, костваха живота на млад

...
Нелеп инцидент - предозиране с кофеин, костваха живота на млад
Коментари Харесай

Мъж изпи кофеин колкото 200 чаши кафе, и почина

Нелеп случай - предозиране с кофеин, костваха живота на млад мъж във Англия.

29-годишният британец е пиел кофеин, само че без да желае е объркал ограниченията, и е изпил примес, съдържаща кофеин, еквивалент на няколкостотин чаши кафе.

Том Мансфийлд е работил като личен треньор. Поръчал по интернет 100 грама кофеин на прахуляк, който да се употребява в добавки за питиета. При премерване на праха на кантар, той направил съдбовна неточност: целесъобразната доза кофеин на прахуляк е сред 60 и 300 мг (0,002 и 0,01 oz), само че кантарът, който употребява Мансфийлд, е с начално тегло от 2 грама (0,07 oz), съгласно BBC.

Така мъжът употребява няколко грама от праха, еквивалентни на до 200 чаши кафе.

Инцидентът станал на 5 януари 2021 година След приема на кофеина, мъжът се хванал за гърдите и споделил, че сърцето му бие бързо. За малко получил спазъм и умрял от прекъсване на сърцето.

Съдебният доктор открива, че Мансфийлд има равнище на кофеин в кръвта си от 392 mg на литър. Типичното равнище на кофеин след изпиване на чаша кафе е към 2 до 4 мг на литър.

Кофеинът на прахуляк може да бъде доста рисков, тъй като е доста по-мощен от напитките, съдържащи кофеин, като кафето да вземем за пример. През 2015 година Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати предизвести няколко компании, продаващи праха, че техните артикули съставляват „ забележителен или непростим риск от заболяване или пострадване на потребителите “.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР