Неизрядната, според район Панчарево, триетажна сграда край язовир Искър фигурира

...
Неизрядната, според район Панчарево, триетажна сграда край язовир Искър фигурира
Коментари Харесай

Новата сграда край яз. Искър била ремонт

Неизрядната, съгласно регион Панчарево, триетажна постройка край язовир " Искър " попада в кадастралната карта като индустриален обект на един етаж. От Държавното ловно стопанство са я нанесли предходната година и настояват, че новата постройка е законна, тъй като не е градеж, а ремонт, заяви бТВ.

Там по-рано имало сграда със същата повърхност от 1341 кв метра. В нея поправяли горската техника и почнали ремонт, за който нямало потребност от позволение. Това настояват от държавното ловно стопанство и компанията сътрудник, обвързвана с Румен Гайтански.

На архивни сателитни фотоси в системата на „ Google Ърт “ обаче, от интервала 2010-2020 година, не се вижда никаква сграда преди актуалната. Питаме за това зам.-шефа на стопанството инж. Петър Герзилов.

Нотариалният акт за всички парцели на ловното стопанство е от 2005 година. Той включва постройка със същата площ, само че такава виждаме не на същото място, а на 4 километра от него, сочат сателитните фотоси.

По самодейност на горските по този начин наречената остаряла сграда на противоречивото място е нанесена в кадастъра едвам при започване на предходната година, малко преди да забележим новата постройка, вдигната до покрив - на тази сателитна фотография от юли месец.

Припомняме, че преди дни кметът на Район Панчарево е изпратил протокол, че обектът е противозаконен към Дирекция „ Общински строителен надзор “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР