Неиздаването на разрешение за преминаване на самолета на българския министър-председател

...
Неиздаването на разрешение за преминаване на самолета на българския министър-председател
Коментари Харесай

Иран: Въздушното ни пространство винаги е отворено за самолети на приятелски държави като България

" Неиздаването на позволение за прекосяване на самолета на българския министър-председател през въздушното пространство на Иран, не е правилно ". Това съобщи представителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми. Той е коментирал тематиката след въпрос на формалната иранската осведомителна организация Ирна.
Разрешителното е било издадено след публично искане на посолството на България в Техеран, се споделя в коментара, публикуван от посолството на Иран в София.

" Това, което се случи, бе неправилно оповестяване на полетната информация от страна на водача на самолета към кулата в Иран, като по този метод самолетът не беше разпознат ", съобщи Бахрам Гасеми.

От иранското външно министерство разясняват още, че повода за " разминаването в полетните данни и кода на разрешението, може да бъде в осъществените промени в последния миг от страна на водача ", се споделя още в известието.

" Категорично въздушното пространство на Иран постоянно е отворено за самолети на другарски страни като България, която има доста положителни връзки с Иран ", приключва известието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР