Неизбежно е в България също да започнат протести срещу вноса

...
Неизбежно е в България също да започнат протести срещу вноса
Коментари Харесай

Министър Вътев: България също ще протестира срещу вноса на зърно от Украйна

Неизбежно е в България също да стартират митинги против вноса на зърно от Украйна, каквито има в Гърция и в Румъния, това сподели в “Лице в лице ” по bTV земеделският министър Кирил Вътев. Той разяснява, че и да предизвиква и да не предизвиква недоволството на нашите зърнопроизводители, това няма да има значение и те ще излязат на митинг.

Министърът сподели, че терзания има от либерализацията на вноса от Украйна на всички артикули и по този въпрос има неодобрение в 5-6 страни в Европейски Съюз.

Вътев се разгласи да има тарифни квоти, т.е. украинското зърно да се обмитява при импорт. Той обаче акцентира, че Европейската комисия е органът, който може да реши това.

Украински слънчоглед е внасян в България като румънски, сподели също министър Вътев. Той заяви също, че сега с баржи по Дунав се внася по 1000-2000 тона слънчоглед дневно.

Министърът беше също по този начин безапелационен, че всички инспекции на зърно от Украйна са открили са посочили, че то дава отговор на европейските стандарти.

“Легенди се носят за измамите с животни, за които се получават дотации. Има случаи, при които при всяка инспекция стадото се оказва някъде в планината ”, това сподели министър Вътев за инспекциите в животновъдните стопанства. Той даде обещание скоро да изнесе данни да нарушаванията, които се ревизират сега.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР