Негово светейшество българският патриарх Неофит благослови новия министър-председател академик Николай

...
Негово светейшество българският патриарх Неофит благослови новия министър-председател академик Николай
Коментари Харесай

Патриарх Неофит благослови новия министър-председател

Негово светейшество българският патриарх Неофит благослови новия министър-председател учен Николай Денков и пожела ползотворна работа на държавното управление. Той подари на премиера Библия с благопожелание в сложни моменти да намира в нея отговори на значимите въпроси. Същия подарък ще получат всички министри в държавното управление, оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Денков изрази дълбокото си почитание към високата осведоменост и социална ангажираност на предстоятеля на Българската православна черква. Той благодари за ангажираността на църквата със обществените проблеми на хората, както и за дейното й присъединяване в акциите в помощ на бежанците от Украйна и на потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия. Министър-председателят изрече и благодарност за ролята на Църквата за положителното взаимоотношение сред религиозните общности у нас.

Западно-и средноевропейският митрополит Антоний засвидетелства духовната поддръжка на Българската православна черква за новия кабинет и пожела на министрите да ръководят умно в сложната за страната ни обстановка. Той благодари на страната, че оказва помощ да бъде закупен храм " Св. Бонифаций " в град Щутгарт в Германия, като се планува това да се случи идната седмица.

Белоградчишкият свещеник и викарий на софийския митрополит Поликарп изрази вяра, че страната ще подкрепи финансово и построяването на огромния храм " Св. Стефан " в Южния парк в София, за което парите на Църквата и събраните дарения не стигат.

По време на диалога е разисквано и въвеждането на вероучение като наложителен предмет в учебно заведение. " Това е инвестиция в бъдещето - ще понижи експанзията измежду децата и ще възпита у тях редица добродетели ", разяснява митрополит Антоний.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР