Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит и митрополитите

...
Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит и митрополитите
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Мирът и благодатта на Възкръсналия Господ да бъдат с всички вас

Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит и митрополитите от Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия (БПЦ-БП), насочат патриаршеско и синодално Пасхално обръщение, оповестиха от Българската патриаршия на своята интернет страница.

" Възлюбени в Господа рожби на светата ни Църква, радостната новина за Възкръсналия от мъртвите Господ Иисус Христос и тържеството на живота сгрява сърцата и просвещава мозъците ни, прогонва надалеч от нас всяка паника, тъга и обезсърчение, укрепва и утвърждава вярата ни, и огряни от Светлината на Възкресението, ние още веднъж ликуваме с пасхалния привет: Христос Воскресе! ", се споделя в посланието.

" Възкръсна Христос и гибелта вечно изгуби властта, която имаше над човешкия жанр! Възкръсна Христос и мракът отстъпи пред Светлината, която не можеше да обземе! Възкръсна Христос и животът се възцари! И въпреки в нашия свят и през днешния ден да сме очевидци на изблиците на злото, ние обаче знаем, че неговото празненство е единствено видимо, тъй като цялата му власт беше " погълната с победа " (1 Кор. 15:54). И по тази причина към този момент не скърбим като такива, " които нямат вяра " (1 Сол. 4:13), тъй като: " Христос възкръсна от мъртвите, със гибелта Си гибелта победи и на тия, които са в гробовете, живот подари! ", споделят патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на БПЦ-БП.

Те декларират в своето обръщение, че Христовото Възкресение е фундаментът на нашата избавителна религия. Върху него се основава нашата светла и от нищо непомрачима вяра. А нашата религия и вяра намират реализирането си и се демонстрират по най-хубавия метод в любовта, на която пръв Христос ни научи. Тази обич Той ни завеща като безвъзвратен белег за принадлежността ни към Неговото ново общество - Неговата свята Църква.

" Като принадлежащи към Църквата Христова, ние познаваме и притежаваме Откровението за Божията воля - най-съвършеното и налично за индивидите, по тази причина Господ чака от нас да принасяме и нашите плодове (срв. Йоан. 15:16). А своите плодове ние принасяме тогава, когато изпълняваме и най-важната Христова заповед към всички нас: " Тази е Моята заповед: да любите един другиго, както Аз ви възлюбих " (Йоан. 15:12). Без любовта към другия, към нашия близък, християнството ни е единствено видимо и ние не сме Христови.

" Мирът и благодатта на Възкръсналия Господ и Спасител наш Иисус Христос да бъдат с всички вас! ", приключва Пасхалното обръщение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР