Недоволството ще продължи, докато не бъде изпълнено искането за по-достойно

...
Недоволството ще продължи, докато не бъде изпълнено искането за по-достойно
Коментари Харесай

Служителите на РЗИ-Бургас обявиха стачка заради обидно ниски заплати

Недоволството ще продължи, до момента в който не бъде изпълнено настояването за по-достойно заплащане

Утре в 12:00 ч. чиновниците на РЗИ Бургас излизат на стачка, с цел да покажат, че повече няма да извършват служебните си отговорности против актуалното заплащане от страна на здравното министерство. Стачката ще бъде ежедневна и ще блокира основната улица „ Александровска “, където е централата на Инспекцията в Бургаска област. 

Очаква се на следващия ден в поддръжка на сътрудниците си да дойдат и работещи в незабавната помощ. Днес част от чиновниците на РЗИ излязоха в обедната си отмора и обявиха, че в случай че министър доктор Асен Меджидиев до на следващия ден не излезе с мъжката дума да каже с какъв брой усилва заплатите им – те повече няма да се върнат по работните си места.

В РЗИ-Бургас работят общо 130 души. Средната заплата чисто е 900 лева Имало и водачи, чиято чиста заплата е 800 лева На фона на нарастването на заплатите в Министерство на вътрешните работи – с близо 25 % и които заплати към този момент са получени за месец август, както и в НЗОК – с 20 %, обстановката при хигиенистите е повече от обидна. Затова бургазлии се причисляват към националния митинг, който в столицата е почнал в понеделник.

„ Подкрепям своите сътрудници. Ние предупредихме министър Меджидиев още преди месец, когато дойде в Бургас, че може да загуби своята войска от 1500 души, които са на ръба на оцеляването, а всички са образовани и квалифицирани фрагменти. В РЗИ-Бургас работят държавни чиновници, които са с дълготраен стаж и потвърден професионализъм. Заплатите фактически са ниски и с право недоволстват “, сподели шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР