Недоволство в кулоарите на парламента. Причината - предложението на финансовия

...
Недоволство в кулоарите на парламента. Причината - предложението на финансовия
Коментари Харесай

Предложението за смъкване „тавана“ на плащанията в брой предизвика недоволство в парламента

Недоволство в коридорите на Народното събрание. Причината - предлагането на финансовия министър Асен Василев всички заплащания над 5 000 лева да се правят по банков път. Досега прагът за това беше 10 000 лв.. Според множеството от депутатите това ще докара до проблеми за бизнеса и жителите.
 

В пакета от данъчни промени, импортирани от държавното управление в Народното събрание, попада и предложение летвата за заплащане в брой да бъде свалена на 5000 лева В момента в случай че сумата е повече от 10 000 лв. се превежда по банкова сметка. Според Мартин Димитров от ПП-ДБ е необходим равномерен преход за въвеждане на мярката.

„ Не от 10 на пет, а на осем хиляди е едната опция или изобщо да не се трансформира. В дребните обитаеми места няма толкоз банкомати и опция хората да правят такива заплащания и може да ги натоварим прекалено “, сподели Димитров.

От ГЕРБ припомниха, че са срещу измененията в данъчните закони. Против са и ограничението на прага на заплащанията на ръка.

„ Това ми наподобява повече на пазарлък, ние се отнасяме с запас към множеството данъчни закони “, съобщи Александър Иванов от ГЕРБ-СДС.

Според „ Възраждане “ липсва аргументация за какво се прави смяната и не е в полза на бизнеса.

„ Няма изработен разбор, бизнесът и всеки от нас, който би трябвало да прави сходни заплащания, ще заплаща по-високи такси за банките “, изясни Цончо Ганев.

Един от главните претекстове за предлагането на финансовото министерство е че когато парите се движат по банков път, пътят им се наблюдава по-лесно и укриването на отговорности и налози става по-трудно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР