Недекларирана валута за 163 073 лева откриха митническите служители на

...
Недекларирана валута за 163 073 лева откриха митническите служители на
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута над 163 000 лв. на Капитан Андреево

Недекларирана валута за 163 073 лв. откриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при инспекция на два рейса, излизащи от страната.

На 14.09.2023 година в 22:30 часа на пункта идва рейс с румънска регистрация. В транспортното средство с шофьор- турски жител, пътували още втори водач и 12 пасажери от Румъния през България за Турция. Всички те заявили пред митническите чиновници, че не придвижват акцизни артикули, артикули с търговски темперамент, благородни метали и произведения с тях, както и парични средства в левове и друга валута, това оповестяват от Агенция " Митници ".

Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности митнически контрольор забелязал, че един от пасажерите слага на седалка в рейса банкноти, като се опитвал да ги покрие с връхната си дреха. Установено е, че това са парични средства, общо 30 000 евро, които са преброени в наличието  на мъжа- турски жител. В персоналните си пояснения той декларирал, че парите са негови. Контролните дейности траяли с осъществяване на персонален обзор на различен пасажер от рейса.

По тялото му, увити към кръста, митническите чиновници откриват еврови банкноти и щатски долари. Мъжът- румънски жител, е укрил 20 000 евро и 10 000 щатски $.

Половин час преди този момент в различен рейс с 19 пасажери, които също пътували от Румъния за Турция, е осъществена щателна инспекция, в това число с рентгенова инсталация, при която не са установени нарушавания. Извършен е персонален обзор на един от пасажерите, който бил увил към кръста си полиетиленов плик, съдържащ 1200 банкноти в купюри по 20 евро- общо 24 000 евро.

Общото количество на арестуваните пари е 74 000 евро и 10 000 щатски $ с левова равноценност 163 073 лв..

На нарушителите са формирани актове по Валутния закон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР